In Yuki is het mogelijk om handmatig offertes aan te maken en deze vervolgens per post of e-mail te verzenden naar je potentiële klanten.

Om een offerte aan te maken en vervolgens te versturen met Yuki moeten de volgende zaken geregeld zijn:

• Instellingen voor offertes vastleggen (o.a. instellen en wijzigen van offertenummer)
    (zie artikel 'Verkoop instellingen')
  • Offerte lay-out aanmaken of wijzigen (o.a. maken van digitaal factuurpapier op basis van PDF)
    (zie artikel 'Offerte lay-out aanmaken of wijzigen')
  • Verkoopartikelen toevoegen
    (zie artikel 'Verkoopartikel toevoegen')
  • Verkoopartikel of nieuwe artikelprijs aan prijslijst toevoegen
    (zie artikel 'Verkoopartikel of nieuwe artikelprijs aan prijslijst toevoegen').

Je kunt vanuit twee plaatsen in Yuki een offerte aanmaken:

• Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Sales monitor en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe offerte.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Offertes en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe offerte.

TIP!

Je kunt ook Engelse, Franse of Duitse offertes aanmaken in Yuki.

Het volgende scherm wordt geopend:

Doorloop de volgende stappen om een nieuwe offerte aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je potentiële klant:

• voer de offertegegevens in (relatie en offerte informatie)

• voeg één of meer offerteregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de offerte vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
    (alleen beschikbaar in nieuwe verkoopmodule)
  • voeg, indien nodig, notities toe
  • bewaar de offerte als een te verzenden offerte of conceptofferte
    of
  • zet de offerte direct klaar voor verzending naar de potentiële klant
  • wijzig, indien nodig, de offertedatum en/of de verzendwijze
  • verwerk de offerte direct in de administratie waardoor deze ook wordt verstuurd naar de potentiële klant.

Elke stap wordt in een afzonderlijk artikel uitgebreid beschreven.

TIP!

Zodra je in de offerte hebt aangegeven dat je deze direct wilt versturen en verwerken in je administratie (door te klikken op de knop Volgende) kun je een schermvoorbeeld bekijken om te controleren of de offerte er correct uitziet.