In Yuki is het mogelijk om handmatig offertes aan te maken en deze vervolgens per post of e-mail te verzenden naar je potentiële klanten.

Je kunt vanuit twee plaatsen in Yuki een offerte aanmaken:

• Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Sales monitor en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe offerte.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Offertes en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe offerte.

TIP!

Je kunt ook Engelse, Franse of Duitse offertes aanmaken in Yuki.

Het volgende scherm wordt geopend:

Doorloop de volgende stappen om een nieuwe offerte aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je potentiële klant:

• voer de offertegegevens in

• voeg één of meer offerteregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de offerte vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
  • voeg, indien nodig, notities toe
  • bewaar de offerte als een conceptofferte
    of
  • zet de offerte klaar voor verzending naar de potentiële  klant
  • wijzig, indien nodig, de offertedatum en/of de verzendwijze
  • verwerk de offerte in de administratie (na het bekijken van het schermvoorbeeld).

Elke stap wordt in een afzonderlijk artikel uitgebreid beschreven.

TIP!

Zodra je in de offerte hebt aangegeven dat deze gereed is om te worden verwerkt in je administratie (door te klikken op de knop Klaar om te verwerken) kun je de knop Schermvoorbeeld gebruiken om te controleren of de offerte er correct uitziet.