Alleen voor een gebruiker met een 'Backoffice' rol of in het domein is het mogelijk een rekeningschema uit een ander domein te gebruiken als sjabloon om snel een ander domein in te richten

Je kunt het rekeningschema vanuit verschillende plaatsen in Yuki openen:

• Open de module Boekhouding bovenin je scherm en klik vervolgens links in je scherm op Rekeningschema
  • Klik linksboven in elk Yuki scherm in het domein op het bedrijfslogo, klik op Mijn domein en vervolgens links in je scherm op Rekeningschema
  • Klik linksboven in elk Yuki scherm in het domein op het bedrijfslogo en klik vervolgens op Rekeningschema
  • Vanuit het BO scherm klik je links in je scherm op Rekeningschema.

Voor de backoffice is in het domein dat ingericht dient te worden in het rekeningschema bovenin het scherm de extra knop Bijwerken uit domein beschikbaar.

In het nu geopende scherm kan een domein worden opgegeven dat als basis dient om het rekeningschema in het geopende domein bij te werken. Kies een domein en klik op de knop Bewaar gekozen domein om het schema bij te kunnen werken.

Zodra een sjabloon domein is opgegeven wordt er een overzicht getoond van verschillen tussen het sjabloon domein en het huidige domein. De verschillen kunnen worden bijgewerkt op basis van de grootboekrekeningnummers:

Bestaat de grootboekrekening met hetzelfde nummer al in het huidige domein dan kan:

• Het aftrekbaarheidspercentage van een bestaande rekening worden bijgewerkt en/of
  • De instelling of een bestaande rekening is in- of uitgeschakeld worden bijgewerkt en/of
  • De instelling of voor een bestaande rekening de btw van toepassing is worden bijgewerkt en/of
  • De omschrijving van de grootboekrekening worden bijgewerkt.

Indien de grootboekrekening nog niet bestaat in het huidige domein dan kan een nieuwe grootboekrekening worden aangelegd met dezelfde eigenschappen als die uit het sjabloon domein.

TIP!

Indien een omschrijving van een grootboekrekening afwijkt wordt deze standaard niet geselecteerd en zal deze dus ook standaard niet worden bijgewerkt.

Voor alle geselecteerde items in de lijst met verschillen zal het huidige rekeningschema worden bijgewerkt. Om een rekeningschema bij te werken klik je op de knop Rekeningschema bijwerken bovenin je scherm. Hierna wordt nog een overzicht getoond met de gemaakte wijzigingen.