Met de komst van de GDPR is het voor een accountantskantoor noodzakelijk om een zogenaamde verwerkersovereenkomst af te sluiten met de ondernemer. Op 25 mei 2018 zal bij het accountantskantoor deze nieuwe overeenkomst in werking treden. Deze overeenkomst moet voldoen aan de laatste Europese wet- en regelgeving omtrent de privacy.


In de verwerkersovereenkomst staan de afspraken die worden gemaakt over de verwerking van  persoonsgegevens, procedure rondom datalekken, recht op audit en de technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen die zijn genomen in de software. 


Alleen de eigenaar van het domein en een gebruiker met de rol 'Directie' kan de verwerkersovereenkomst bekijken, afdrukken en/of downloaden. De overeenkomst blijft altijd beschikbaar in het domein.


Voor de backoffice is de verwerkersovereenkomst in het domein niet zichtbaar.


De verwerkersovereenkomst dient te worden bevestigd door de tekenbevoegde. Alleen de eigenaar van een domein en gebruikers met de rol 'Directie' zijn tekenbevoegd.


'Mijn domein' kan vanuit verschillende plaatsen in Yuki worden geopend:

  • Klik boven de navigatiebalk op het icoon Wissel domein en vervolgens op Mijn domein
  • Klik linksboven in het scherm op de naam van het domein en vervolgens op de tegel Mijn domein
  • Klik in de navigatiebalk op het icoon Start en vervolgens op de tegel Mijn domein
  • Klik in de navigatiebalk op het icoon Instellingen en vervolgens in het nu geopende scherm op Mijn domein.


Klik vervolgens op Algemene voorwaarden. Het volgende scherm wordt geopend:Klik op de Verwerkersovereenkomst om deze te bekijken, af te drukken en/of te downloaden en als deze nog niet is bevestigd, te bevestigen.


Je bevestigt de overeenkomst door het vakje voor de regel Ik heb de verwerkersovereenkomst gelezen en accepteer hierbij de overeenkomst als tekenbevoegde namens Training Accountant aan te vinken en vervolgens op de knop Bevestigen te klikken.Je (de tekenbevoegde) bevestigt de overeenkomst door het invoeren van je wachtwoord.Klik vervolgens op de knop Bevestigen.Hierna ontvang jijzelf en je accountantskantoor een e-mail met de getekende overeenkomst. Deze e-mal zal worden gestuurd naar het e-mailadres waarmee je hebt ingelogd.