Uren registreren doe je door een werkopdracht in te vullen.

Open de Agenda en klik vervolgens links in je scherm op Nieuwe werkopdracht.

Het volgende scherm wordt geopend:

Selecteer een werksoort. Het volgende scherm wordt geopend:

• Omschrijving: vul een omschrijving in. Deze is voor elke werkopdracht zichtbaar in het overzicht 'Werkzaamheden factureren'.
  • Door: standaard wordt een werkopdracht aangemaakt voor jezelf. Selecteer hier indien nodig een andere werknemer.
  • Datum: kies een datum.
  • Uren: vul het aantal uren in (of minuten of dagen).
    Van - tot is een rekenhulpmiddel (voorbeeld: 09:00 – 11:45 is 2.75 uur of 165 minuten).
  • Dossier: selecteer het dossier waaraan deze werkopdracht gekoppeld moet worden.
  • Relatie: kies een relatie door op het vergrootglas te klikken.
    Maak indien nodig eerst de relatie aan.
    Als je geen relatie hebt gekozen kun je de werkopdracht alleen terugvinden onder Overzicht -> Werkzaamheden onder “(geen relatie)”.
    Klik dan op het pijltje voor de Werkopdracht (>) om alsnog een relatie te kiezen.
  • Document: het bijvoegen van een document is optioneel en wordt alleen bij de betreffende werkopdracht gevoegd, niet bij de uiteindelijke factuur.
  • Van mijn computer: voeg een bestand aan deze werkopdracht toe door deze te selecteren vanaf je computer
  • Notities: voeg indien nodig notities toe aan deze werkopdracht
  • Tags: selecteer een tag voor deze werkopdracht, op deze manier kan de werkopdracht makkelijker worden teruggevonden.