Via werksoorten kun je diverse soorten urenregistraties aanmaken. Elke werksoort kan wel of niet facturabel zijn en elke werksoort is gekoppeld aan een eigen verkoopartikel (die weer gekoppeld is aan een grootboekrekening).

Open de Agenda en klik vervolgens links in je scherm op Werksoorten.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik bovenin je scherm op de knop + Nieuwe werksoort. Het volgende scherm wordt geopend:

Algemeen

• Omschrijving: Deze omschrijving komt in principe ook op de factuur te staan (je kunt het per factuur nog wel handmatig aanpassen).
  • Actief: Selecteer dit om ervoor te zorgen de werksoort gebruikt kan worden.
  • Facturabel: Geef aan of de werksoort wel of niet facturabel is.
    Niet-facturabele Werkopdrachten worden wel geregistreerd (zie Werkzaamheden en Gewerkte uren, links in Agenda) maar komen niet op de factuur te staan.
    Indien facturabel selecteer je een verkoopartikel uit de lijst door op het vergrootglas te klikken.
  • Eenheid: Selecteer de tijdseenheid die gebruikt wordt bij het registreren van werkopdrachten voor deze werksoort.
    Op de overzichten staat alles echter vermeld in uren; het gaat dus puur om de invoer.
  • Zet direct bij aanmaken op afgehandeld

Invoer

• Notities zijn uitsluitend toe te voegen: Hier geef je aan of notities na het toevoegen later nog te wijzigen zijn of niet.

Document(en)

• Toon het gekoppelde document (bijvoorbeeld werkbriefje):
  • Ordner/tab voor attachments: Kies in welke ordner/tab de gekoppelde documenten worden opgeslagen.

Goedkeuring

Geef hier aan door wie de werkopdrachten voor deze werksoort goedgekeurd/gefactureerd mogen worden.
Als in de sectie 'Goedkeuring' niets wordt geselecteerd of ingevoerd is de persoon waarvoor de gewerkte uren zijn ingevoerd tevens degene die de betreffende uren kan/mag goedkeuren en/of factureren.

Een gebruiker met de rol 'Directie' kan altijd alle uren goedkeuren en/of factureren.

1. Dossier beheerder: Bij deze instelling kan de dossierbeheerder en een gebruiker met de rol 'Directie' de werkuren goedkeuren en/of factureren.
  2. Manager: Deze instelling zorgt ervoor dat de manager van de medewerker de werkuren van de medewerker kan goedkeuren en/of factureren en een gebruiker met de rol 'Directie'.
  3. Specifiek persoon: Hier kun je een gebruiker instellen die de werkuren kan goedkeuren en/of factureren en een gebruiker met de rol 'Directie'.
  • Mail versturen: indien geselecteerd wordt er een notificatie e-mail gestuurd naar één van de personen die de werkzaamheden mag goedkeuren, als er bij punt 1. niets wordt ingevoerd zal de mail respectievelijk naar 2. of 3. gaan.

De functie Goedkeuring van realisatie wordt NIET gebruikt bij de werksoort instellingen.