Periodieke facturen zijn verkoopfacturen waarvoor een periodieke frequentie is ingesteld.

Verkoopfacturen die je regelmatig voor dezelfde klant moet aanmaken (zoals een abonnement, maandelijkse huur, onderhoudscontract etc.) kun je markeren voor herhaling. Yuki genereert dan automatisch op het juiste moment een nieuwe factuur en zet deze klaar voor verzending. Yuki past zelf op een slimme manier de omschrijving aan (april wordt mei en 2017 wordt 2018). Je hoeft dan enkel nog te controleren of de factuur nog aangepast zou moeten worden voor verzending. Periodieke facturen worden in Yuki ook wel eens 'herhaalde' facturen genoemd.

Je start het proces van automatische periodieke facturen door éénmaal de eerste verkoopfactuur van een reeks zelf aan te maken en vervolgens te verwerken als een gewone factuur. Daarna is de periodieke factuur actief en worden de volgende facturen automatisch voor verzending klaargezet.

Open de module Verkoop en klik vervolgens links in je scherm op Periodieke facturen. Het volgende scherm wordt geopend:

In dit overzicht zie je alle verkoopfacturen waarvoor een periodieke frequentie is ingesteld.

De status van een periodieke factuur wordt weergegeven door een gekleurd vierkantje:

• Grijs betekent 'Concept'. Dit zijn instellingen voor een factuur die nog niet is verwerkt.
  • Groen betekent 'Actief'. Deze instellingen zijn op dit moment actief (de factuur is verwerkt, de startdatum is gepasseerd en de einddatum is nog niet bereikt).
  • Blauw betekent 'Ingepland'. Deze instellingen zijn op dit moment nog niet actief (de factuur is verwerkt maar de startdatum is nog niet gepasseerd).
  • Rood (bolletje) betekent 'Inactief'. Deze instellingen zijn niet meer actief (de factuur is verwerkt maar de einddatum is bereikt).

De facturen kunnen bovenin je scherm ook worden gefilterd op status (Ingepland, Nu actief, Inactief en Alle facturen) of op frequentie (Elke week, Elke maand, Elk kwartaal, Elk half jaar en Elk jaar).