Binnen Yuki is er een overzicht beschikbaar waarin alle activa wordt samengevat.

Alleen een gebruiker met de 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Externe accountant' kunnen activa afschrijven.

Open de module Boekhouding en klik vervolgens links in je scherm op Activa.

Het volgende scherm wordt geopend:

De knop Afschrijven is alleen beschikbaar voor een gebruiker met de 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Externe accountant'.

Vanuit dit scherm kun je op twee manieren de activa afschrijven:

• Direct de activa per grootboekrekening afschrijven op basis van de voorgestelde journaalpost. Dit doe je door te klikken op het > voor de investeringsrekening en de voorgestelde journaalposten per periode aan te maken.

• In één keer de afschrijvingen boeken voor het hele jaar voor alle activa rekeningen door bovenin je scherm te klikken op de knop Afschrijven.Yuki zal je om een bevestiging vragen en vervolgens de afschrijvingen boeken.

Overzicht geboekte afschrijvingen

Indien je bovenin je scherm een bepaalde periode selecteert, krijg je per grootboekrekening een geel, groen of blauw vierkantje in het overzicht te zien.

• Geel vierkantje: voor de geselecteerde periode werden er nog geen afschrijvingen geboekt.
  • Blauw vierkantje: voor de geselecteerde periode zijn er reeds afschrijvingen geboekt maar nog niet voor de gehele periode. Je ziet de datum tot wanneer de afschrijvingen geboekt zijn in de kolom 'Tot'.
  • Groen vierkantje: voor de geselecteerde periode zijn de afschrijvingen per datum volledig.

Er wordt hierbij naar de datum van de boeking van de afschrijving gekeken, klik altijd even door om te zien of je niet te vroeg het voorstel journaalposten hebt aangemaakt.