In de activastaat hebben we activa groepsinstellingen.

Alleen een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Externe accountant kan deze instellingen bekijken en/of wijzigen.

Beweeg met je muis boven het icoon Boekhouding in de navigatiebalk, klik vervolgens in op Activa en open de desbetreffende investeringsrekening door te klikken op > voor de desbetreffende investeringsrekening.

Het volgende scherm wordt geopend:

Via het Tandwieltje in je scherm kun je de grootboekrekeningen vastleggen die bij deze activarekening horen. Dat geldt voor de balansrekening afschrijvingen, de resultatenrekening afschrijvingen en de rekening waarop een eventuele verkoop van een activum geregistreerd wordt.