In het overzicht 'Openstaande posten' kun je alle openstaande posten bekijken van crediteuren, debiteuren of RC personeel. Deze openstaande posten zijn in Yuki:

• Alle inkoopfacturen, declaraties of salarisstroken die verwerkt zijn met betaalwijze 'Overschrijving', 'Pinpas', 'Creditcard' of 'Incasso'
    Geboekte inkoopfacturen met betaalwijze 'Overschrijving' staan ook in de betaallijst (indien betaallijst module is geactiveerd).
  • Alle verkoopfacturen die verwerkt zijn met betaalwijze 'Overschrijving' of 'Incasso'
    Geboekte verkoopfacturen met betaalwijze 'Incasso' staan ook in de lijst 'Te incasseren' (indien Yuki SEPA incassomodule is geactiveerd).
  • Alle bank- of kastransacties die zijn geboekt op rekening '16000 Crediteuren' of '20000 RC personeel'.

Alle facturen die 'Contant' of privé zijn betaald of ontvangen worden direct op de desbetreffende grootboekrekeningen geboekt.

De openstaande posten van debiteuren, crediteuren of RC Personeel kunnen vanuit verschillende plaatsen in Yuki worden bekeken:

• Beweeg met je muis boven het icoon Boekhouding in de navigatiebalk en klik vervolgens op Debiteuren, Crediteuren of RC Personeel
  • Klik in de navigatiebalk op het icoon Backoffice en vervolgens in het nu geopende scherm onder Checklist op Debiteuren, Crediteuren of RC Personeel

Het volgende scherm (in dit voorbeeld Crediteuren) wordt geopend met de weergave zoals je die voor het laatst hebt bekeken:

De kolommen in dit overzicht, behalve de kolommen Open en Oorspronkelijk, kunnen aflopend of oplopend worden gesorteerd.

In alle weergaven van dit overzicht kun je gebruik maken van de volgende knoppen:

1. Een afdrukbare versie of een uitgebreide printversie in je scherm opvragen
  2. De lijst naar een gebruiker sturen
  3. Gegevens exporteren naar Excel of downloaden als een CSV-bestand.

Een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Externe accountant' kan een openstaande post nabewerken door te klikken op het potloodje aan het einde van de regel.

Per openstaande factuur wordt ook aangegeven of deze geheel, gedeeltelijk of nog niet betaald is.

In het bovenstaande voorbeeld is de inkoopfactuur nog niet betaald maar is de betaling voor Yuki echter wel 'onderweg'. De factuur is geboekt met betaalwijze 'Pinpas' of 'Overschrijving' (concept SEPA betaalbestand).

Weergaven overzicht

In dit overzicht kun je in het dropdownmenu de weergave selecteren die moet worden getoond.

De volgende weergaven kunnen worden geselecteerd:

• Openstaande posten
    Alle 'vandaag' nog openstaande posten

Wanneer er een datum wordt ingevoerd toont Yuki de openstaande posten op de ingevoerde datum (‘historisch’ dus op de ingevoerde datum nog openstaand). De knop Vandaag nog openstaand is niet actief.

Wanneer je op de knop Vandaag nog openstaand klikt toont Yuki alle openstaande posten met een boekingsdatum vóór de ingevoerde datum die ‘vandaag’ nog open staan.

• Openstaande posten per relatie
    Alle 'vandaag' nog openstaande posten per relatie

• Ouderdomsanalyse
    Alle bedragen per crediteur, debiteur of werknemer die 30, 60, 90 dagen of langer open staan

Je kunt in deze weergave de ouderdomsanalyse ook laten uitvoeren en weergeven op basis van de vervaldatum door deze optie te selecteren in het dropdownmenu.

• Alle transacties
    Alle openstaande posten per jaar, half jaar, kwartaal of maand

• Alle transacties per relatie
    Alle openstaande posten per relatie per jaar, half jaar, kwartaal of maand.