Om de openstaande posten (crediteuren, debiteuren of RC personeel) te controleren en te wijzigen kun je gebruik maken van een aantal specifieke nabewerkingsfuncties voor facturen en banktransacties.

Facturen bewerken

Voor het bewerken van een factuur (potloodje achter regel) heb je de onderstaande mogelijkheden:

• Toon details: De boekingen die aan de factuur zijn gekoppeld worden getoond.
  • Match: Het matching scherm wordt geopend, de factuur kan eventueel worden gematcht met banktransactie.
  • Afschrijven naar betalingsverschillen: Het openstaand saldo wordt afgeschreven naar rekening '45900 Betalingsverschillen'.
  • Saldo afboeken: Saldo van openstaande factuur wordt op geselecteerde grootboekrekening afgeboekt.
  • Wijzig betaalwijze: Selecteer een andere betaalwijze zoals overschrijving (verplicht om bankrekening te selecteren) incasso, pinpas, creditcard of uit privĂ© (verplicht om relatie te selecteren die factuur uit privĂ© heeft betaald).

Banktransacties nabewerken

Voor het nabewerken van een banktransactie (potloodje achter regel) heb je de onderstaande mogelijkheden:

• Handmatig boeken: Banktransactie handmatig op grootboekrekening (zonder btw) boeken.
  • Matchen: Het matching scherm wordt geopend, de banktransactie kan eventueel worden gematcht met factuur.
  • Saldo afboeken: Restant saldo van banktransactie wordt op geselecteerde grootboekrekening afgeboekt.