Yuki heeft diverse extra functies ontwikkeld om snel grootboekkaarten en openstaande posten (crediteuren, debiteuren, RC personeel etc.) te controleren en wijzigingen aan te brengen.

Je moet dan als gebruiker wel de rol 'Portaal backoffice', 'Externe accountant' of 'Financiële administratie' hebben.

Een grootboekrekening open je vanuit de proef- en saldibalans, het rekeningschema of door in een geopend verwerkt document te klikken op de grootboekrekening.

De grootboekrekening kan worden getoond met of zonder een schermvoorbeeld van het document. Afhankelijk van de weergave zijn er verschillende extra opties beschikbaar. Daarnaast beschikt elke grootboekrekening over een aantal nabewerkingsfuncties voor facturen, banktransacties en de grootboekkaart (totaalsaldo).

De grootboekrekening van openstaande posten (crediteuren, debiteuren of RC personeel) bevat eigen specifieke nabewerkingsfuncties voor facturen en/of banktransacties.

Grootboekrekening met schermvoorbeeld

Een grootboekrekening wordt standaard geopend met een schermvoorbeeld rechts in je scherm.

Met schermvoorbeeld kun je vanuit de grootboekrekening:

• de btw controleren (alleen bij grootboekkaart omzet of kosten). Het paarse bolletje geeft aan welke btw is geboekt.

• de afschrijvingen en activastaat opvragen (alleen bij grootboekkaart onder materiële en immateriële activa)

• de renteberekening opvragen (alleen bij grootboekkaart onder overige schulden).

Grootboekkaart zonder schermvoorbeeld

Zonder schermvoorbeeld heb je bovenin je scherm de volgende extra opties:

• Groeperen per maand, jaar, artikel of relatie

• Online versie, afdrukbare versie of print versie (uitgebreid)