Yuki heeft een algemene markeertool die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden:

• Transacties markeren om het openstaande saldo te verklaren
  • Transacties markeren omdat ze speciale aandacht behoeven
  • Transacties markeren die bij elkaar horen
  • Transacties snel even markeren om een totaal te berekenen.

De tool is beschikbaar in elk domein en kan op elke willekeurige grootboekrekening gebruikt.

Gebruikers met een 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Directie', 'Financiële administratie' of 'Externe accountant' kunnen regels in de tool markeren en hebben inzicht in de gemarkeerde transacties

Klik op onderstaande afbeelding om een interactieve demo van de markeer / afletter tool te bekijken!

Afletter / markeer demo!

Vanuit een geopende grootboekrekening klik je links in je scherm op Afletteren. Het volgende scherm wordt geopend:

Dezelfde grootboekrekening wordt nu geopend maar nu met alle functies om de grootboekrekening af te letteren.

Bovenin het scherm bevinden zich de de volgende knoppen:

1. Periode selectie
  2. Wisselen tussen transactieview of openstaande posten weergave
    - De transactie weergave toont alle regels, gemarkeerd en ongemarkeerd
    - De Openstaande posten weergave toont alleen de ongemarkeerde regels
  3. Dé-markeer alle transacties in de geselecteerde periode die een gekozen kleur hebben
  4. In bulk markeren van alle ongemarkeerde transacties in de gekozen periode
  5. Tonen van preview van document
  6. Configureren van kleuren en label namen.

Om te markeren, kies je eerst een kleur. Dit kun je doen door één van de Markeerstiften te selecteren die rechtsonder in het scherm staan. Nadat je een kleur hebt gekozen klik je op een regel die je wilt markeren. Onderin het scherm wordt een totaal saldo bijgehouden van alle regels die zijn gemarkeerd met die kleur. Wil je de markeren van een regel ongedaan maken dan selecteer je de desbetreffende regel nogmaals. Om te wisselen van kleur klik je op de Markeerstift met het kruisje en vervolgens kun je een andere kleur selecteren.

Via de knop Configuratie kun je de namen eenvoudig aanpassen door de tekst te selecteren en aan te veranderen. Door op het gekleurde vakje voor het label te klikken kun je de kleur van het label aanpassen. Via de knop Done kun je de aanpassingen opslaan.

De standaard marker instellingen zijn de instellingen voor de labels voor alle grootboekrekeningen. Wil je graag per grootboekrekening de naam van de gebruikte labels aanpassen, dan kun je in het grootboek onderaan de balk de tekst het betreffende label selecteren en aanpassen.

Als je klaar bent met markeren, klik je links in je scherm op Transacties om naar de standaard transactie weergave van de grootboekrekening terug te schakelen. Vervolgens kun je in een volgende grootboekrekening de markeertool weer inschakelen.