In de financiële monitor zie je de belangrijkste indicatoren van je bedrijf, grafisch in beeld gebracht. Bekijk de ontwikkeling van je omzet, marge en resultaat, banksaldo, kasbalans, ouderdom van openstaande klanten en leveranciers, maar ook wat complexere KPI's (Kritieke Prestatie Indicator) zoals werkkapitaal, solvabiliteit en rentabiliteit.

Het is mogelijk om de in de monitor getoonde indicatoren en de volgorde daarvan aan te passen.

Alleen de backoffice en gebruikers met de rol 'Financiële administratie', 'Externe accountant' en 'Directie' kunnen de monitor bekijken en aanpassen.

Open de module Boekhouding en klik vervolgens links in je scherm op Monitor

Het volgende scherm wordt geopend:

Rechtsboven in je scherm zie je de volgende knoppen:

1. Verversen
  2. Bewerk de instellingen van de grafiek
  3. Open de financiële krant(als PDF-document) die je vervolgens kunt downloaden en/of afdrukken.

Klik op één van de grafieken in de monitor om de verschillende indicatoren in meer detail te kunnen bekijken.

Yuki stelt de grafieken van de monitor ook beschikbaar als widgets zodat deze bijvoorbeeld op een eigen intranet getoond kunnen worden.

Je kunt de 'financiële' monitor bekijken van het huidige jaar (tot en met de huidige maand), vorig jaar of volgend jaar. De gegevens van de verschillende indicatoren worden in bovenstaande afbeelding getoond tot en met december van het vorige jaar. Voor de indicatoren Resultaten en Omzet kunnen de gegevens van vorig jaar getoond of verborgen worden deze te deactiveren in de grafiek instellingen.