De btw op een factuur kan worden gewijzigd, bijvoorbeeld omdat een specifieke bon niet of juist wel aftrekbaar was. Dit is mogelijk vanuit een geopende factuur of de desbetreffende kosten- of omzetrekening.

De functie 'Factuurbewerkingen' wordt beschikbaar als je als gebruiker de 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Financiele administratie' of 'Externe accountant' hebt

Klik op de knop Factuurbewerkingen in de geopende factuur:

Klik op het potloodje achter de 'factuur'regel vanuit de grootboekrekening:

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik rechts in je scherm op de optie Btw-code wijzigen. Het volgende scherm wordt geopend:

Selecteer de juiste btw-code en klik op de knop Bewaren.

Als de btw-aangifte waarin dit document werd meegenomen nog niet definitief is kan de btw gewijzigd worden. Is de aangifte wel al gedaan, dan zal de btw gecorrigeerd worden. De btw-correctie wordt dan op de eerstvolgende aangifte automatisch meegenomen. Zijn alle aangiften al gedaan, dan wordt een suppletie aangifte aangemaakt.