Facturen worden zoveel mogelijk automatisch door Yuki geboekt en gecontroleerd. Daarna kun je inkoop- en verkoopfacturen eenvoudig zelf wijzigen of nabewerken.

De functie 'Factuurbewerkingen' wordt beschikbaar als je als gebruiker de 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Financiele administratie' of 'Externe accountant' hebt

Om een factuur na te bewerken of te wijzigen klik je in een geopende factuur bovenin je scherm op de knop Factuurbewerkingen.

Het volgende scherm wordt nu geopend:

De volgende factuurbewerkingsfuncties zijn nu rechts in je scherm beschikbaar:

• Omzet of kosten naar voorgaand jaar verplaatsen
  • Omzet of kosten naar volgend jaar verplaatsen
  • Omzet of kosten naar voorgaande maand verplaatsen
  • Omzet of kosten naar volgende maand verplaatsen
  • Omzet of kosten spreiden over een aantal periodes
  • De grootboekrekening(en) wijzigen
  • De btw-code wijzigen
  • Het factuurnummer wijzigen
  • De betaalwijze wijzigen
  • De wisselkoers wijzigen (alleen zichtbaar bij factuur in vreemde valuta)
  • Herwaarderen (alleen zichtbaar bij factuur in vreemde valuta).

Deze factuurbewerkingsfuncties kun je ook gebruiken in een grootboekkaart die je bijv. vanuit de proef- en saldibalans hebt geopend. Wanneer je constateert dat een factuur niet correct is geboekt óf nabewerkt moet worden klik je op het potloodje achter de 'factuur' regel.

Via Toon details kun je de journaalposten bekijken die aan de hand van de factuur zijn geboekt. Wanneer de module 'Yuki dossiers' is geactiveerd kan een factuur via Dossier aanpassen worden toegewezen aan een ander dossier.

Bij aanpassingen via factuurbewerkingen zal Yuki zoveel mogelijk proberen de bestaande journaalpost aan te passen. Yuki probeert om de transparantie van de administratie te optimaliseren en de cijfers zo dicht mogelijk tegen de oorspronkelijke factuur aan te houden. Soms lukt dat echter niet. Dan zal er door Yuki een extra journaalpost aangemaakt worden.

Het is altijd mogelijk om op een eenvoudige manier de boeking van een factuurbewerking ongedaan te maken. Hiervoor open je de desbetreffende factuur, klik je bovenin je scherm op de knop Factuurbewerkingen en vervolgens op de optie Herstellen

De boekingen van de factuurbewerking worden verwijderd en de factuur verandert weer, indien van toepassing, in de oorspronkelijke factuur.