Beweeg met je muis boven het icoon Boekhouding in de navigatiebalk en klik vervolgens op Omzetbelasting

Het volgende scherm wordt geopend:

Door te klikken op > voor een btw-aangifte of op de periode van het Aangiftetijdvak wordt de desbetreffende btw-aangifte geopend.

Door op de regels te klikken worden de documenten getoond die ten grondslag liggen aan de bedragen die in de posten worden getoond.

De regel Opgenomen uit een andere periode laat o.a. de documenten (te herkennen aan een groen pijltje) zien met een documentdatum die valt in één van de vorige aangifteperiodes. De documenten zijn echter verwerkt nadat de btw-aangiften van deze aangifteperiodes zijn afgesloten.

Bovenin het scherm worden een aantal knoppen getoond die gebruikt kunnen worden om de btw-aangifte te controleren, corrigeren en af te handelen.

De knoppen die worden getoond zijn afhankelijk van de status van de btw-aangifte en de rol van de gebruiker in Yuki.

1. Lijst met btw-aangiften
  2. Bekijk btw-aangifte
  3. Bekijk lijst met facturen
  4. Consistentie check
  5. Verwijder btw-aangifte
  6. Maak de btw-aangifte leeg (dit is definitief)
  7. Koppel de btw-aangifte aan een ander document
  8. Wijzig de btw-aangifte handmatig
  9. Maak de btw-aangifte zichtbaar voor de gebruiker door deze klaar te zetten om verstuurd te worden

LET OP!
    De goedgekeurde btw-aangifte wordt op de 26e verstuurt naar de Belastingdienst, Tussen de datum van goedkeuring van de btw-aangifte tot aan de datum van versturing naar de Belastingdienst kan er nog wel worden geboekt in de desbetreffende periode.

10. Verstuur de btw-aangifte direct naar de Belastingdienst
  11. Bewaar deze btw-aangifte als een historische aangifte. De btw-aangifte wordt niet verstuurd naar de Belastingdienst.
  12. De btw-aangifte is niet door Yuki verzonden naar de Belastingdienst.
  13. Sluit de btw-aangifte af zonder deze te versturen naar de Belastingdienst
  14. Maak over deze btw-aangifte een vraag aan voor de gebruiker
  15. Pas de kleineondernemersregeling toe op de btw-aangifte (alleen beschikbaar in de laatste concept btw-aangifte van een boekjaar).