Hier vind je een overzichtvan alle btw-aangiften die in het verleden werden verstuurd. Van de lopende periode wordt permanent de concept btw-aangifte automatisch bijgewerkt zodat je al in de loop van de maand of het kwartaal kunt zien hoe de btw-aangifte zich ontwikkelt.

Open de module Boekhouding en klik vervolgens links in je scherm op Omzetbelasting

Het volgende scherm wordt geopend:

Standaard worden in dit overzicht de btw-aangiften getoond. Je kunt hier echter ook kiezen voor:

• Btw / omzet rapport
  • Controle aftrekbaarheid btw.

Het 'Btw / omzet rapport' is alleen voor Nederland beschikbaar. België heeft eigen controle rapporten.

Daarnaast kun je aangeven van welke periode en/of welke administratie de btw-aangiften getoond moeten worden.

De getoonde kolommen in het overzicht kun je aanpassen of standaardiseren. Door rechtsboven in je scherm te klikken op de knop Pas de getoonde kolommen aan kun je bijvoorbeeld de kolommen Verstuurd naar de Belastingdienst of Bevestigd door de Belastingdienst toevoegen.

De kolommen kunnen in het overzicht oplopend of aflopend worden gesorteerd.  De sortering wordt met een pijltje naar boven of beneden aangeduid.

Door te klikken op > voor een btw-aangifte of op de periode van het Aangiftetijdvak wordt de desbetreffende btw-aangifte geopend.

Btw-aangifte handmatig aanmaken

Het is altijd mogelijk om een nieuwe lege btw-aangifte aan te maken door linksboven in je scherm te klikken op de knop Maak een nieuwe btw-aangifte aan.

Het volgende scherm wordt geopend:

Selecteer hier de administratie en het aangiftejaar waarvoor je een btw-aangifte wilt genereren. In het veld Aangiftetijdvak geef je vervolgens aan voor welke periode je deze aangifte wilt aanmaken.

Ín dit veld kun je ook voor het geselecteerde aangiftejaar een suppletie  laten genereren.