Om je verkoopfacturen te kunnen incasseren via een SEPA incassobestand moet een relatie via een incasso machtiging toestemming aan de begunstigde geven om doorlopend of éénmalig automatisch bedragen van de (zakelijke) rekening te laten afschrijven. De incasso machtiging is in Yuki alleen beschikbaar bij een klant en niet bij andere relatietypen.

Beweeg met je muis boven het icoon Adresboek in de navigatiebalk en klik vervolgens op Relaties. Open de desbetreffende relatiekaart en klik in het nu geopende scherm op Incasso machtigingen

Het volgende scherm wordt geopend:

Alleen een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein of een gebruiker met financiële rechten (rol 'Financiële administratie' of 'Externe accountant') of de rol 'Procuratie' of 'Directie' kunnen een SEPA incassomachtiging aanmaken.

Voor een uitgebreide beschrijving van de verschillende velden van de incasso machtiging kun je het artikel 'SEPA incasso machtiging aanmaken' bekijken.

Om een nieuwe incasso machtiging aan te maken klik je op de knop Nieuw.

Voer de gegevens van de nieuwe incassomachtiging in en klik vervolgens op de knop Bewaren.