Yuki kent verschillende typen e-mailadressen die je bij een relatie kunt vastleggen:

• Privé
  • Werk
  • Factuur
  • Herinnering
  • Factuurkopie (bijvoorbeeld bij de contactpersoon van het bedrijf)
  • Overig.

Voor een uitgebreide beschrijving van welke e-mailadressen door Yuki worden gebruikt bij het versturen van verkoopfacturen kun je het artikel 'E-mailadressen voor versturen verkoopfacturen' bekijken.

Open de module Adresboek, zoek en open de desbetreffende relatiekaart en klik vervolgens links in je scherm op E-mailadressen

Het volgende scherm wordt geopend:

Van e-mailadressen van het type 'Werk', 'Privé' of 'Factuur' kun je er bij een relatie maar één aanleggen. Als je een nieuw e-mailadres van type 'Werk', 'Privé' of 'Factuur' aanmaakt, dan wordt bij het reeds bestaande e-mailadres het type op 'Overig' gezet. Van het type 'Factuurkopie' en 'Overig' kun je oneindig veel e-mailadressen aanmaken.

Klik op de knop Nieuw linksboven in je scherm. Het volgende scherm wordt geopend:

Voer de gegevens van het nieuwe e-mailadres in en klik vervolgens op de knop Bewaren.