Yuki kent verschillende typen e-mailadressen die je bij een relatie kunt vastleggen:

• Privé
  • Werk
  • Factuur
  • Herinnering
  • Factuurkopie (bijvoorbeeld bij de contactpersoon van het bedrijf)
  • Overig.

Voor een uitgebreide beschrijving van welke e-mailadressen door Yuki worden gebruikt bij het versturen van verkoopfacturen kun je het artikel 'E-mailadressen voor versturen verkoopfacturen' bekijken.

Beweeg met je muis boven het icoon Adresboek in de navigatiebalk en klik vervolgens op Relaties. Open de desbetreffende relatiekaart en klik in het nu geopende scherm op E-mailadressen.

Het volgende scherm wordt geopend:

Van e-mailadressen van het type 'Werk', 'Privé' of 'Factuur' kun je er bij een relatie maar één aanleggen. Als je een nieuw e-mailadres van type 'Werk', 'Privé' of 'Factuur' aanmaakt, dan wordt bij het reeds bestaande e-mailadres het type op 'Overig' gezet. Van het type 'Factuurkopie' en 'Overig' kun je oneindig veel e-mailadressen aanmaken.

Klik op de knop Nieuw. Het volgende scherm wordt geopend:

Voer de gegevens van het nieuwe e-mailadres in en klik vervolgens op de knop Bewaren.