Nmbrs® is geïntegreerd met Yuki. Door de koppeling met Nmbrs® is het mogelijk de salarisstroken, loonjournaalposten, loonaangiften en jaaropgaven uit Nmbrs® te halen en deze automatisch in Yuki te plaatsen.

Indien men gebruikt maakt van de Werkkostenregeling (WKR) module is het ook mogelijk om het saldo van de loonsom vanuit Nmbrs op te halen.

De koppeling met Nmbrs®

Alleen gebruikers met de rol 'Portaalbeheerder' of een 'Backoffice' rol in het domein kunnen de koppeling gebruiken

Je opent de Nmbrs® koppeling in een administratie door de module Personeel te openen en vervolgens links in je scherm te klikken op Nmbrs service

Via onderstaande uitleg kun je lezen hoe de Nmbrs® koppeling in Yuki moet worden geactiveerd. Hiervoor dient wel eerst een contract afgesloten te worden met Nmbrs®.

Nmbrs® moet in Yuki op vier verschillende plaatsen worden gekoppeld:

• In het portaal (alleen gebruiker met rol 'Portaalbeheerder' of 'Portaal backoffice' via 'Instellingen')
  • Bij het domein (via aanmaken van debiteur in Nmbrs®)
  • In de administratie (gebruiker met rol 'Portaal backoffice' via tabblad 'Administratie')
  • Bij de werknemer(s) (gebruiker met rol 'Portaal backoffice' via tabblad 'Werknemer').

Nmbrs® koppelen met portaal in Yuki

Voor een uitgebreide beschrijving van de Nmbrs® koppeling met Yuki op portaalniveau zie artikel 'Nmbrs® instellingen'.

Nmbrs® koppelen met domein, administratie en werknemer in Yuki

Om loonstroken, loonjournaalposten en jaaropgaven te importeren vanuit Nmbrs moeten de Yuki domeinen, administraties en werknemers goed geconfigureerd worden. Hieronder volgt een beschrijving van de benodigde stappen.

Domein

Een domein in Yuki heet in Nmbrs® een debiteur.

Een debiteur in Nmbrs® moet met dezelfde naam worden aangemaakt als de domeinnaam in Yuki.

Administratie

Een administratie in Yuki heet in Nmbrs® een bedrijf. Om een bedrijf aan een administratie in Yuki te koppelen moet de bedrijfscode uit Nmbrs® worden ingevuld in Yuki.

Doorloop de volgende stappen:

• Open het domein vanuit het backoffice portaal door te klikken op de knop Domeinen.
  • Klik op de naam van het domein waarin de administratie zich bevindt.
  • Klik op > voor de naam van de administratie waar de bedrijfscode voor moet worden ingevuld.

• Open het tabblad Administratie.

In het veld 'Relatiecode' kan de bedrijfscode uit Nmbrs® worden ingevuld.

LET OP!

De Nmbrs® koppeling kan alleen worden gekoppeld met de 'standaard' administratie in een domein. Wil je meerdere administratie's binnen één domein koppelen dan dienen er contractregels te worden toegevoegd.

Het administratiekantoor of de accountant moet een e-mail sturen naar administratie@yuki.nl met het verzoek om voor de tweede of volgende administratie in een domein de salariskoppeling te activeren.

Werknemer(s)

Tenslotte moeten de werknemers in Yuki worden gekoppeld met de werknemers in Nmbrs®. Dit kan door in Yuki bij de werknemer het Nmbrs® personeelsnummer in te vullen. Doorloop de volgende stappen:

• Open de module Adresboek
  • Klik vervolgens rechtsboven op het icoon Werknemers
  • Kies de werknemer die je wilt bewerken
  • Open het tabblad Werknemer.

Vul in het veld Personeelsnummer het Nmbrs® personeelsnummer in.