Nadat je de lijst met af te drukken etiketten hebt samengesteld ga je de etiketten afdrukken. Controleer of je de kop- en voettekst in Google Chrome hebt verwijderd én een testpagina correct wordt afgedrukt voordat je daadwerkelijk begint met het afdrukken van etiketten.

Open de module Adresboek en klik vervolgens links in je scherm op Etiketten.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik vervolgens op de knop Printvoorbeeld op scherm. Het volgende scherm wordt geopend:

Kop- en voettekst verwijderen

Voordat je de etiketten afdrukt dien je de Google Chrome kop- en voettekst te verwijderen zodat de relaties correct op de etiketten worden afgedrukt. Klik bovenin je scherm op de knop Afdrukken en klik vervolgens op Meer instellingen.

Verwijder in het nu geopende menu achter 'Opties' het vinkje voor 'Kop- en voettekst'.

Testpagina afdrukken

Voordat je daadwerkelijk begint met het afdrukken van de etiketten dien je eerst een testpagina af te drukken zodat je zeker weet dat je de correcte instellingen voor de etiketten hebt ingevoerd.

Klik in het nu geopende scherm (Printvoorbeeld op scherm) op de knop Afdrukken en volg de stappen hieronder.

1. Geef aan dat je 1 pagina wilt afdrukken.

2. Klik op de knop Afdrukken om een testpagina af te drukken.

Problemen bij afgedrukte testpagina

Hieronder volgt een korte omschrijving van de mogelijke problemen met een niet correct afgedrukte testpagina en de oplossingen daarvoor.

Bij een A4 formaat etikettenvel zonder boven- en ondermarge

Adressen worden te hoog of te laag op het etikettenvel afgedrukt:

• Klik op de knop Afdrukken en selecteer in het nu geopende menu achter 'Marges' de optie 'Geen'. Klik vervolgens op annuleren om terug te keren naar het Printvoorbeeld op scherm.
  • Klik op de knop Bewerk de pagina-instellingen voor het afdrukken van etiketten en wijzig het aantal millimeters in het veld 'Bovenmarge (mm)' in '0'.
  • Verminder het aantal ingestelde rijen van het etikettenvel in het veld 'Rijen' met '1'.

Bij het afdrukken van de etiketten blijft nu de laatste rij op het etikettenvel leeg. Wanneer het etikettenvel vol is keer je het om in de printer zodat je de lege rij van het etikettenveld alsnog kunt gebruiken om etiketten af te drukken.

Bij een A4 formaat etikettenvel met boven- en ondermarge

Adressen worden te hoog of te laat op het etikettenvel afgedrukt:

• Klik op de knop Bewerk de pagina-instellingen voor het afdrukken van etiketten en wijzig het aantal millimeters in het veld 'Bovenmarge (mm)'.

Adressen worden teveel naar links of rechts op het etikettenveld afgedrukt:

• Klik op de knop Bewerk de pagina-instellingen voor het afdrukken van etiketten en wijzig het aantal millimeters in het veld 'Inspringen links (mm)'.