Sinds 1 januari 2015 is de WKR voor alle werkgevers verplicht. Binnen deze regeling kun je maximaal 1,2% van je totale fiscale loon (de 'vrije ruimte') besteden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor je werknemers. Over het bedrag boven de vrije ruimte betaal je loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%. Daarnaast kun je bepaalde zaken onbelast blijven vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen door gebruik te maken van de zogenoemde gerichte vrijstellingen.

Yuki heeft voor deze regeling een WKR tool ontwikkeld die is geïntegreerd in de module Personeel.

Deze module is alleen beschikbaar in een domein wanneer deze door het administratiekantoor/accountant is geactiveerd.

Werkkosten (kostensoort en btw-percentage) worden tijdens het verwerken van de boekhouding automatisch in de WKR tool meegenomen en aan de hand van een duidelijk tussentijds rapport (samenvatting) weergegeven. De samenvatting van het rapport geeft een overzicht van o.a. de vrije ruimte en loonsom.

Alleen gemengde werkkosten moeten nog handmatig worden toegewezen via de kaart van een WKR grootboekrekening. Elke werkkostensoort heeft zijn eigen kleur zodat in één oogopslag duidelijk is wat waaronder valt.

Het tussentijds rapport kan als PDF direct worden gedeeld via het digitale archief in Yuki.

Indien men gebruikt maakt van de Nmbrs koppeling is het mogelijk om het saldo van de loonsom vanuit Nmbrs op te halen.

Alleen een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein kan de WKR tool gebruiken.

Alleen een gebruiker met de rol 'Directie' kan het tussentijds rapport (PDF) in het archief bekijken

WKR tool openen

Open de module Personeel en klik vervolgens links in je scherm op Werkkostenregeling

Voor de eigenaar van het domein en een gebruiker met de rol 'Directie' wordt de PDF van de WKR rapportage (module Archief, ordner 'Belasting/Loonheffing') geopend.

Voor de portaalbeheerder en de backoffice wordt het startscherm van de WKR tool geopend: