Een banktransactie kun je in Yuki koppelen aan een dossier:

• vanuit de geopende banktransactie in de banktransacties workflow
  • vanuit de geopende grootboekkaart
  • m.b.v. de functie 'Niet gekopppeld'.

Alleen een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Financiele administratie' of 'Externe accountant'  kan een banktransactie koppelen aan een dossier.

Koppelen vanuit geopende banktransactie

Wanneer je in de banktransactie workflow vanuit een geopende (te verwerken) banktransactie op de knop Acties klikt en vervolgens op de opties Direct op kosten boeken, Direct in omzet boeken of Overige transacties (Handmatig boeken) kun je de banktransactie koppelen aan een dossier.

Klik op het vergrootglas in het veld Dossier aanpassen en selecteer een dossier om de banktransactie aan een dossier te koppelen.

Wanneer je in het veld Dossier een naam invoert wordt het dossier direct aangemaakt (als het dossier nog niet bestaat). Dit nieuwe dossier is dan standaard alleen voor jezelf (als beheerder) toegankelijk. Als beheerder kan je de beveiliging van het dossier instellen.

Na het klikken op de knop Bewaren of Afgehandeld wordt de banktransactie aan het dossier gekoppeld.

Koppelen vanuit grootboekkaart

Om de banktransactie vanuit een grootboekkaart te koppelen aan een dossier doorloop je de volgende stappen:

• Open de grootboekkaart van de desbetreffende grootboekrekening
  • Klik achter de desbetreffende banktransactie op het potloodje en selecteer in het nu geopende actiemenu de optie Dossier aanpassen.

• Klik in het nu geopende scherm op het vergrootglas in het veld Dossier en selecteer een dossier om deze banktransactie aan een (ander) dossier te koppelen.

• Na het klikken op de knop Bewaren wordt de banktransactie aan het (andere) dossier gekoppeld.

Koppelen m.b.v. de functie 'Niet gekoppeld'

Beweeg met je muis boven het icoon Dossiers in de navigatiebalk en klik vervolgens op Niet gekoppeld om één of meer banktransacties te koppelen aan het dossier.

Voor een uitgebreide beschrijving van de functie 'Niet gekoppeld' zie artikel 'Niet gekoppelde gegevens aan dossier'.

Gekoppelde banktransactie in dossier bekijken

Je vindt de banktransactie in het dossier terug in het overzicht Omzet en kosten van het dossier.