In Yuki is het mogelijk om creditcard- en bankafschriften van de Rabobank als een elektronisch bankbestand te importeren.

Je Rabobank banktransacties moet je in Yuki aanleveren in MT940 Structured formaat.

Daarnaast kunnen je Rabobank banktransacties ook worden aangeleverd in CSV formaat. Het MT940 Structured formaat heeft echter de voorkeur.

Je creditcardtransacties van de Business Card moet je in Yuki aanleveren in CSV formaat.

LET OP!

Voor een correcte import van de creditcardtransacties is het belangrijk dat bij de creditcardrekening in de administratie in Yuki de vier laatste cijfers van het creditcardnummer zijn ingevoerd.

Al je banktransacties kunnen ook volledig automatisch worden gedownload en vervolgens worden geüpload in je online boekhouding d.m.v. de Rabobank boekhoudkoppeling.

Rabobank bankbestand downloaden

Hieronder wordt beschreven op welke manier je een bankbestand van de Rabobank kunt downloaden voor je zakelijke rekening:

• Je logt in op Internetbankieren bij de Rabobank (https://bankieren.rabobank.nl/klanten/bedrijven/internetbankieren/betalensparen/rekeningoverzicht/downloaden_transacties/?)

• Klik op 'Betalen en sparen' en klik vervolgens direct op 'Downloaden transacties'
  • Kies het downloadformaat 'MT940 Structured (.swi)' of 'CSV (.csv)
  • Selecteer één of meer zakelijke bankrekeningen
  • Download de transacties vanaf de datum van de laatste download (maximaal 3 maanden terug) óf selecteer de maand waarvan je de transacties wilt downloaden óf voer de begin- en de einddatum in van de periode waarover je de transacties wilt downloaden (maximaal 3 opéénvolgende maanden)
  • Geef een herkenbare bestandsnaam mee zoals de 'van-tot-datum', 'maand' of 'nummer'
  • Klik op de knop 'Bestand downloaden'
  • Je kunt het bestand nu opslaan.
    Bij de meeste browsers wordt het bestand in de map 'Download' opgeslagen.

Wij adviseren je om het bankbestand niet te openen voordat je het upload in je administratie in Yuki of als bijlage per e-mail verstuurt naar 'je domeinnaam@yukiworks.nl'.

Door het controlegetal zie je of je hetzelfde bestand in Yuki importeert.

Het elektronisch bankbestand zal automatisch in je administratie worden verwerkt.