Yuki biedt ondersteuning voor het importeren van de exportbestanden van de meeste Nederlandse banken. Deze bestanden dienen door de gebruiker zelf te worden gedownload bij het online-banking systeem van de bank. De bestanden die je zelf hebt gedownload van de bank hoef je enkel te uploaden in de ordner 'Bank' of als bijlage te mailen naar het e-mailadres van je administratie. Daarnaast is het ook mogelijk om voor de ABN AMRO, Rabobank, ING en Knab dagelijks automatisch mutaties te importeren via een boekhoudkoppeling.

Over het algemeen worden twee type bestandsformaten gebruikt door de banken:

• MT940 (NL)
  • Kommagescheiden bestanden (.CSV).

Beschik je niet over een origineel bestand van de bank, dan kun je ook banktransacties aanleveren in een speciaal Yuki bank importformaat. Dat formaat kun je eenvoudig zelf aanmaken met Excel.

Door Yuki ondersteunde banken en hun exportformaten

De hieronder genoemde exportformaten gelden ook voor de vreemde valuta rekeningen die zijn geopend bij de desbetreffende banken.

Nederlandse banken

• ABN AMRO
    • MT940
  • ASN bank
    • SWIFT-MT940
      maximaal 18 maanden terug
  • Bunq bank
    • MT940
  • Fortis bank
    • MT940 (.sta)
    • MT940 Grote Beer (.sta)
  • ING bank
    • MT940
    • CSV (als MT940 niet beschikbaar is)
  • Knab bank
    • MT940
  • Rabobank
    • MT940 structured (.swi)
      maximaal 15 maanden terug
    • CSV (als MT940 niet beschikbaar is)
      maximaal 15 maanden terug
  • Regiobank
    • SWIFT-MT940
  • SNS bank
    • SWIFT-MT940
  • Triodos bank
    • MT940 (unstructured)
    • CSV
  • Van Lanschot
    • CAMT.053

Creditcards

• ABN AMRO
    • CSV (Business Card)
  • ICS (International Card Services)
    • CSV
  • American Express
    • CSV.

TIPS!

• De ABN AMRO Professional creditcard is voor particulieren en kan niet als CSV-bestand worden aangeleverd.
  • De creditcardafschriften van de ING bank kunnen worden aangeleverd in een te downloaden PDF-bestand.