Een webservice bevat één of meerdere methodes voor de uitwisseling van informatie met applicaties/diensten van externe partijen. Je kunt hierbij o.a. denken aan financiële gegevens, aanleveren van gegevens van verkoopfacturen en het benaderen van en uploaden naar het Yuki archief.
De WebserviceAccessKey (webservice API-sleutel) wordt gebruikt om webservice toegang te verlenen op portaal-,  domein- of administratieniveau.

Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan d.m.v. de webservice API-sleutel de (toegangs)rechten tot webservices in het portaal instellen. Deze gelden dan voor alle domeinen en administraties waartoe de portaalbeheerder toegang heeft.

Een gebruiker met de rol 'Portaal backoffice' heeft geen toegang tot de instellingen van de webservices.

Vanuit je desktop van het backoffice portaal klik je rechtsboven in je scherm op Instellingen.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op het icoon Webservices. Het volgende scherm wordt geopend:

Klik in dit scherm op de knop + om voor het portaal de webservices te activeren en een toegangscode te genereren.

In het nu geopende scherm kies je de gewenste (toegangs)rechten voor de webservices en klik je op de knop Bewaren

Je kunt (toegangs)rechten tot de volgende webservices verlenen:

• Financieel:
    • Accounting webservice:
      • Ophalen van financiële rapportage
      • Aanmaken van memoriaalboekingen
    • AccountingInfo webservice:
      • Opvragen informatie over grootboekrekeningen en transacties
  • Archief (Archive webservice):
    • Ophalen en insturen van documenten
    • Inzicht (via app) in het archief.
  • Verkoop (Sales webservice);
    • Aanmaken van verkoopfacturen (UBL)
  • Kas (PettyCash webservice);
    • Importeren van kastransacties
  • UBL:
    • Exporteren van UBL facturen
  • Relaties (alleen lezen) (Contact webservice):
    • Ophalen van contactgegevens
  • Relaties (Contact webservice):
    • Aanmaken of bijwerken van contact
  • Domeinen (Domains webservice):
    • Aanmaken van actieve domeinen en proefdomeinen door accountants
    • Ophalen en aanmaken van gebruikers in een domein.

Heb je nog geen toegangscode, genereer er dan eerst één. Kopieer vervolgens de code om deze in je toepassing te gebruiken. Vertrouw je de beveiliging van de code niet meer, genereer dan een nieuwe.