Een webservice bevat één of meerdere methodes voor de uitwisseling van informatie met applicaties/diensten van externe partijen. Je kunt hierbij o.a. denken aan financiële gegevens, aanleveren van gegevens van verkoopfacturen en het benaderen van en uploaden naar het Yuki archief.
De WebserviceAccessKey (webservice API-sleutel) wordt gebruikt om webservice toegang te verlenen op portaal-,  domein- of administratieniveau.


Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan d.m.v. de webservice API-sleutel de (toegangs)rechten tot webservices in het portaal instellen. Deze gelden dan voor alle domeinen en administraties waartoe de portaalbeheerder toegang heeft.


Een gebruiker met de rol 'Portaal backoffice' heeft geen toegang tot de instellingen van de webservices.


Vanuit je desktop van het backoffice portaal klik je rechtsboven in je scherm op Instellingen.In het nu geopende scherm klik je op Webservices. Het volgende scherm wordt geopend:Klik in dit scherm op de knop + om voor het portaal de webservices te activeren en een toegangscode te genereren.


In het nu geopende scherm kies je de gewenste (toegangs)rechten voor de webservices en klik je op de knop BewarenJe kunt (toegangs)rechten tot de volgende webservices verlenen:


LET OP!

Bij het aanleveren van verkoopfacturen vanuit een Webshop moet de Facturatie (oude Verkoop) oftewel de bundel Small, Medium, Large of Unlimited door een gebruiker met de rol 'Directie' zijn gekozen via de Yuki Store in het domein omdat op basis van de data vanuit de koppeling de verkoopfacturen in Yuki worden gegenereerd en verwerkt.


Heb je nog geen toegangscode, genereer er dan eerst één. Vertrouw je de beveiliging van de toegangscode niet meer, genereer dan een nieuwe toegangscode. Kopieer vervolgens de toegangscode om deze in je toepassing te gebruiken.