Een gebruiker van het portaal is een medewerker van het kantoor. Een gebruiker kan verschillende rechten hebben. 


Alle medewerkers van een kantoor kunnen het overzicht van de gebruikers bekijken.


De gegevens op het tabblad 'Werknemer' van een gebruiker zijn alleen zichtbaar voor een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder', de werknemer zelf, gebruikers met de 'Backoffice' in het domein' of de rol 'HRM' of 'Directie'.


Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan een gebruiker toevoegen aan of verwijderen uit het portaal.


Vanuit je desktop van het backoffice portaal klik je onderin je scherm op de tegel Gebruikers of linksboven op het icoon Gebruikers om een overzicht te bekijken van de gebruikers (kantoormedewerkers) van het portaal met hun rol en functie.Het volgende scherm wordt geopend:Alleen een portaalbeheerder kan gebruikers toevoegen aan het portaal door linksboven in het scherm te klikken op de knop Gebruiker toevoegen.


Indien nodig kan een gebruiker ook door de portaalbeheerder worden verwijderd door te klikken op de knop Gebruiker verwijderen.  

Collega portaalbeheerders kunnen alleen worden verwijderd wanneer zij eerst een backoffice rol toegekend krijgen.


Selecteer linksboven in je scherm alle administraties of alleen het portaal met de domeinen waarvan je de gebruikers wilt bekijken.


In dit overzicht zie je van alle gebruikers hun login naam, rol(len) en functie (indien ingevuld). 


Door te klikken op > voor de naam van een gebruiker kunnen de rol(len)) van de gebruiker worden bekeken en/of gewijzigd.