Opstartfase

Alle stappen die door het administratiekantoor/accountant moeten worden doorlopen om met een nieuw portaal te starten wordt beschreven in artikel 'Met nieuw portaal starten'.

Voordat een ondernemer daadwerkelijk met Yuki kan beginnen dienen de ondernemer en het administratiekantoor/accountant gedurende de opstartfase een aantal gegevens in te voeren.

Alle stappen die door de ondernemer samen met de accountant moeten worden doorlopen tijdens de opstartfase worden beschreven in artikel 'Met nieuw domein starten (ondernemer)'.

Inloggen in Yuki en navigeren binnen domein

Het navigeren in Yuki en de verschillende modules waarvan een ondernemer en de accountant of backoffice (medewerkers van het administratie- en/of accountantskantoor) binnen een domein gebruik van kunnen maken wordt beschreven in artikel 'Hoe kan ik inloggen in Yuki?' en 'Hoe kan ik navigeren in Yuki?'

Functionaliteit in partnerportaal

De functionaliteit waarvan de accountant en de backoffice  binnen hun eigen portaal gebruik kunnen maken wordt beschreven in artikel 'Partner portaal'.

Administratie aanleveren

Om echt met een boekhouding te beginnen, is het belangrijk dat alle documenten (zoals facturen en bankafschriften) worden aangeleverd in Yuki. Dit kan op zes verschillende manieren gebeuren:

• Direct inscannen
  • Uploaden
  • Via een Dropbox account
  • Via een eigen Google drive account
  • Mailen
  • Met de Yuki app (beschikbaar voor Apple en Android).

Hiervoor moet de module Yuki Postbus worden geopend en één van de volgende opties worden gekozen:

Een uitleg over het het scannen, synchroniseren, mailen en uploaden van documenten vind je in artikel 'Scannen, uploaden, synchroniseren en/of mailen van documenten'.

Domeininstellingen aanpassen

In een eigen Yuki domein kunnen de persoonlijke voorkeuren en de instellingen die de werking van de software beïnvloeden door de ondernemer en de accountant of backoffice worden aangepast:

Voor meer uitleg over het aanpassen van de domein instellingen zie artikel 'Instellingen'.