Voordat je begint is het belangrijk om te kijken of je computer en scanner klaar zijn voor het gebruik van Yuki.

Computer, besturingssysteem en browser

Het Yuki platform is ‘web based’. Dat wil zeggen dat je enkel een browser nodig hebt om je Yuki domein te benaderen. Toch is het relevant welk besturingssysteem en welke browser je gebruikt. Aan de computer worden niet veel eisen gesteld, wel aan het besturingssysteem en de browser. Yuki heeft ook een speciale versie voor de iPhone en de iPad.

Computer

De meeste computers gebruiken een besturingssysteem van Microsoft, voor Yuki is minimaal  besturingssysteem Windows 7, 8.1 of hoger nodig.

Gebruik je een oudere Windows versie zoals Windows XP Service Pack 3 of Windows Vista dan kun je problemen ondervinden. Het wordt je dan ook ten zeerste aangeraden om over te gaan naar Windows 7, 8.1 of hoger.

Ook de Mac werkt, maar deze ondersteunt geen directe scanner aansturing.

Werk je met een Apple, dan dien je met een recente versie van Google Chrome te werken. Upgrade je software als je problemen ondervindt.

Je kunt hier ook Safari gebruiken.

LET OP!

Op een Apple kun je geen gebruik maken van de ScanWizard, tenzij je op je Apple ook Windows installeert.

Browser versie

Het is ook relevant welke browser je gebruikt.

• Google Chrome
  • Firefox (bij Windows)
  • Safari (met restricties)
  • Microsoft Edge.

LET OP!

Google Chrome Vista (bij Windows Vista) werkt niet meer.

Internet

Voor het benaderen van Yuki moet je toegang hebben tot het internet. We adviseren het gebruik van een zogenaamde breedband verbinding. Dat is niet echt nodig voor het raadplegen van informatie. Het aanleveren van documenten (uploaden of scannen) kan in andere gevallen zeer traag worden.

De scanner

Voor het scannen van documenten wordt door Yuki aanbevolen om een HP scanner te gebruiken of tenminste een scanner die WIA of TWAIN ondersteund. Deze scanners worden door Yuki direct aangestuurd.

Een andere scanner werkt prima maar die moet dan met de scanner software van de leverancier worden gebruikt en de documenten kunnen dan via Yuki worden ingelezen.

Drie elementen zijn essentieel bij de selectie van een scanner:

• mogelijkheid van kleurherkenning
  • minimum van 300 DPI scan nauwkeurigheid.
  • aanwezigheid van een automatische doorvoer is aan te bevelen.

De scanner dient via een kabel(netwerk) te worden aangestuurd. Een draadloze aansturing kan de snelheid ernstig beperken.

Voldoende rechten op je computer

Om het uploaden van bestanden naar Yuki te vereenvoudigen, kun je een gratis toepassing installeren. Deze uploader is van een externe leverancier: Aurigma (www.aurigma.com). Om de uploader te kunnen installeren, heb je administrator rechten nodig op je computer.