Yuki implementeert een gebruiksnaam/wachtwoord mechanisme om gebruikers te identificeren en gelimiteerde toegang te regelen binnen het Yuki platform. Yuki heeft een aantal procedures en tools geïmplementeerd ten behoeve van het zo veilig mogelijk stellen van deze gegevens:

• Password policy
  • Opslag van wachtwoorden
  • Kwijtgeraakte inloggegevens
  • Wachtwoord wijzigen
  • Time-out
  • Inlognaam wijzigen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om een nieuw wachtwoord aan te vragen indien de gebruiker het wachtwoord is vergeten.

In het inlogscherm kan een taal worden gekozen. De standaardtaal en de beschikbare talen hangen af van de domeinnaam waaronder het inlogscherm wordt geopend (yukiworks.nl, .be, .es of .com). De gekozen taal wordt opgeslagen in een browser-cookie zodat deze taal bij een volgende login wordt gebruikt.