Het wachtwoord kan door de gebruiker zelf altijd worden gewijzigd indien hij of zij al is ingelogd in de Yuki omgeving.

Alle vastgelegde instellingen zoals je wachtwoord zijn op één plaats in je domein samengebracht en gecategoriseerd.

Het wachtwoord kan vanuit verschillende plaatsen in Yuki worden gewijzigd:

• Beweeg met je muis boven het icoon Adresboek in de navigatiebalk en klik vervolgens op Relaties.
    Open je eigen relatiekaart en klik vervolgens op de knop Wachtwoord
  • Klik in de navigatiebalk op het icoon Instellingen en vervolgens in het nu geopende scherm op Wijzigen wachtwoord.

Het volgende scherm wordt geopend:

In het bovenstaande scherm moet het bestaande en het nieuwe wachtwoord worden ingevoerd. Het nieuwe wachtwoord moet worden bevestigd door dit nogmaals in te voeren.

Yuki heeft een set met regels gedefinieerd welke bepaalt of een wachtwoord wordt beschouwd als een voldoende sterk wachtwoord. Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel 'Password policy'.

TIP!

Een gebruiker met de rol 'Directie' kan het wachtwoord van een andere gebruiker (collega) in het domein wijzigen.

In de geopende relatiekaart van de gebruiker (collega) waarvan het wachtwoord moet worden gewijzigd, moet worden geklikt op de knop Wachtwoord.

Het volgende scherm wordt geopend:

Het nieuwe wachtwoord kan niet worden gespecificeerd door deze gebruiker. Er wordt een automatisch gegenereerd wachtwoord naar de gebruiker (collega) verstuurd. De gebruiker is verplicht om het wachtwoord te wijzigen nadat hij of zij heeft ingelogd.