De leveranciers code is de code die uw leverancier aan uw bedrijf heeft toegekend en mogelijk vermeld wordt op de inkoopfactuur. Deze code kan worden ingevoerd bij het boeken van een inkoopfactuur in Yuki. De code is in Yuki alleen beschikbaar bij een leverancier en niet bij andere relatietypen. Op basis van deze code kan Yuki de UBL facturen nog slimmer verwerken. Daarnaast wordt deze code ook bij de UBL export meegegeven.

Beweeg met je muis boven het icoon Adresboek in de navigatiebalk en klik vervolgens op Relaties. Open de desbetreffende relatiekaart en klik in het nu geopende scherm op Leveranciers codes.

Het volgende scherm wordt geopend:

Soms kun je meer dan één account hebben bij een leverancier. Denk aan een account per afdeling of werkmaatschappij. Dan heb je bij één leverancier meer dan één code. Het is mogelijk meerdere leveranciers codes toe te voegen.

Klik op de knop Nieuw. Het volgende scherm wordt geopend:

Voer de gegevens van de nieuwe leveranciers code in en klik vervolgens op de knop Bewaren.