Als je een document verwijdert in Yuki komt het terecht in de zogenaamde prullenbak. Alle documenten kunnen worden teruggehaald uit de prullenbak. Dit geldt echter niet voor verwijderde SEPA bestanden en door Yuki automatisch aangemaakte boekingen.


Elke gebruiker kan een door hem- of haarzelf geüpload en vervolgens verwijderd document terughalen.


Alleen een gebruiker met de 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Directie' of 'Financiële administratie' kan elk verwijderd document terughalen uit de prullenbak.

Een gebruiker met de rol 'Inkoop' of 'Verkoop' kan respectievelijk alleen een inkoopfactuur of verkoopfactuur terughalen.


TIP!

Een supportmedewerker van Yuki kan een document definitief verwijderen uit de prulllenbak zodat deze niet meer zichtbaar is voor alle gebruikers in het domein.


Beweeg met je muis boven het icoon Archief in de navigatiebalk en klik vervolgens op Verwijderde documenten


Het volgende scherm wordt geopend:



Hier kun je zien welke documenten wanneer en door welke gebruiker zijn verwijderd.


Alleen een gebruiker met de 'Backoffice' rol in het domein kan het overzicht filteren op het type document. Daarnaast kan deze gebruiker dit overzicht bekijken inclusief de automatische memorialen, exclusief de automatische memorialen  of uitsluitend de automatische memorialen.


Tijdens het het verwerken van een document kan de backoffice een reden aangeven waarom het document niet verwerkt kan worden. Deze reden vind je achteraan de documentregel terug.


Verwijderd document terughalen door backoffice

Om een verwijderd document terug te halen klik je op > voor de documentregel. Het verwijderde document wordt geopend:



Door te klikken op de knop Dit document in een andere ordner opbergen en vervolgens de juiste ordner te selecteren verandert de Backoffice status Afgehandeld in de status Open en kun je het document verwerken op de manier zoals je gewend bent.


Verwijderd document terughalen door ondernemer

Om een verwijderd document terug te halen klik je op > voor de documentregel. Het verwijderde document wordt geopend:



Door te klikken op de knop Dit document in een andere ordner opbergen en vervolgens de juiste ordner te selecteren, kun je  in het nu geopende scherm desgewenst de document info wijzigen.



Klik op de knop Bewaren om de gewijzigde gegevens op te slaan.


Het verwijderde document wordt weer terug in de workflow 'Te verwerken documenten' geplaatst zodat de backoffice het document kan verwerken in de administratie.