Nmbrs® is geïntegreerd met Yuki. Door de koppeling met Nmbrs® is het mogelijk de loonstroken, journaalposten en loonaangifte uit Nmbrs® te halen en deze automatisch in Yuki te plaatsen.

Yuki partners kunnen bij Yuki kenbaar maken dat ze gebruik willen maken van de Nmbrs® koppeling. Yuki verwerkt dit vervolgens in het contract van de partner waarna de koppeling met Nmbrs® in het portaal direct mogelijk is.

Alleen gebruikers met een 'Backoffice' rol in het domein kunnen afwijkende Nmbrs® instellingen op domein- en administratieniveau opslaan.

Alleen gebruikers met een 'Backoffice' rol in het domein kunnen de Nmbrs® koppeling gebruiken.

Nmbrs® koppelen met domein, administratie en werknemer in Yuki

Om loonstroken, loonjournaalposten, loonaangifte en jaaropgaven te importeren vanuit Nmbrs® moeten de Yuki domeinen, administraties en werknemers goed geconfigureerd worden. Hieronder volgt een beschrijving van de benodigde stappen.

Beweeg met je muis boven het icoon Personeel in de navigatiebalk en klik vervolgens op Nmbrs service

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop Instellingen. Het volgende scherm wordt geopend:

Voor het domein worden standaard de Nmbrs® instellingen van het portaal overgenomen.

TIP!
De instellingen die voor het domein worden ingevoerd gelden automatisch voor alle administraties met een actief salarisadministratie contract.

Om afwijkende Nmbrs® instellingen voor het domein en/of de administratie(s) in te voeren klik je op de knop Bewerken en vul je in het nu geopende scherm de correcte instellingen in.

Credentials
Hier voer je de gebruikersnaam en het API Token van Nmbrs® in.

Automatische import van salarisdocumenten

• Salarisstroken automatisch importeren
  • Journaalposten automatisch importeren
  • Loonaangifte automatisch importeren
  • Eerste dag van huidige maand vanaf wanneer salarisdocumenten automatisch geïmporteerd worden [dag]
  • Laatste dag van de huidige maand waarop salarisdocumenten automatisch geïmporteerd worden [dag].

Voor een administratie zonder een actief salarisadministratie contract kunnen er geen Nmbrs® instellingen worden ingevoerd.

Domein

Een domein in Yuki heet in Nmbrs® een debiteur.

Een debiteur in Nmbrs® moet met dezelfde naam worden aangemaakt als de domeinnaam in Yuki.

Administratie

Een administratie in Yuki heet in Nmbrs® een bedrijf. Om een bedrijf aan een administratie in Yuki te koppelen moet de bedrijfscode uit Nmbrs® worden ingevuld in Yuki.

Doorloop de volgende stappen:

• Open het domein vanuit het backoffice portaal door te klikken op de knop Domeinen.
  • Klik op de naam van het domein waarin de administratie zich bevindt.
  • Klik op > voor de naam van de administratie waar de bedrijfscode voor moet worden ingevuld.

• Open het tabblad Administratie.

In het veld 'Relatiecode' kan de bedrijfscode uit Nmbrs® worden ingevuld.

LET OP!

De Nmbrs® koppeling kan alleen worden gekoppeld met de 'standaard' administratie in een domein. Wil je meerdere administratie's binnen één domein koppelen dan dienen er contractregels te worden toegevoegd.

Het administratiekantoor of de accountant moet een e-mail sturen naar administratie@yuki.nl met het verzoek om voor de tweede of volgende administratie in een domein de salariskoppeling te activeren.

Werknemer(s)

Tenslotte moeten de werknemers in Yuki worden gekoppeld met de werknemers in Nmbrs®. Dit kan door in Yuki bij de werknemer het Nmbrs® personeelsnummer in te vullen. Doorloop de volgende stappen:

• Beweeg met je muis boven het icoon Adresboek in de navigatiebalk en klik vervolgens op Werknemers
  • Open de relatiekaart van de werknemer die je wilt bewerken
  • Open het tabblad Werknemer.

Vul in het veld Personeelsnummer het Nmbrs® personeelsnummer in.

TIP!

Na het handmatig of automatisch importeren van de salarisstroken ontvangt de bij de Yuki berichten aangegeven gebruiker bij Wie ontvangt taken met betrekking tot de salarisstroken? een notificatie dat de salarisstroken in de administratie klaar staan.