Voor het domein worden standaard de Nmbrs® instellingen van het backoffice portaal overgenomen. Hoe je dit instelt lees je op Nmbrs® koppeling voor backoffice portaal instellen

Alleen een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein kan een afwijkende Nmbrs® koppeling instellen.

Beweeg met je muis boven het icoon Personeel in de navigatiebalk en klik vervolgens op Nmbrs service

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop Instellingen. Het volgende scherm wordt geopend:

Om afwijkende Nmbrs® instellingen voor de administratie(s) in te voeren selecteer je rechtsboven in het bovenstaande scherm de administratie, klik je vervolgens op de knop Bewerken en vul je in het nu geopende scherm de correcte instellingen voor de administratie in.

Automatische import van salarisdocumenten instellen

Splits loonjournaalpost op per afdeling

Hiervoor moet de Dossier module aanstaan voor het domein in Yuki en het Debtor nummer zijn ingevuld.

De afdelingskosten in de loonjournaalpost worden automatisch toegewezen aan het voor elke afdeling door Yuki aangemaakte dossier.

Salarisdocumenten automatisch importeren

• Salarisstroken automatisch importeren
  • Journaalposten automatisch importeren
  • Loonaangifte automatisch importeren
  • Eerste dag van huidige maand vanaf wanneer salarisdocumenten automatisch geïmporteerd worden [dag]
  • Laatste dag van de huidige maand waarop salarisdocumenten automatisch geïmporteerd worden [dag].

Credentials

Gebruikersnaam en API token

Voer hier de gebruikersnaam en het API Token van Nmbrs® in.

Nmbrs® debtor nummer

Hoe je debtor nummer kan vind in Nmbrs zie je hier

Om loonstroken, loonjournaalposten en jaaropgaven te importeren vanuit Nmbrs®moeten de Yuki domeinen, administraties en werknemers goed geconfigureerd worden. Hieronder volgt een beschrijving van de benodigde stappen.

Domein

Een domein in Yuki heet in Nmbrs® een debiteur.

Een debiteur in Nmbrs® moet met dezelfde naam worden aangemaakt als de domeinnaam in Yuki.

Administratie

Een administratie in Yuki heet in Nmbrs® een bedrijf. Om een bedrijf aan een administratie in Yuki te koppelen moet de bedrijfscode uit Nmbrs® worden ingevuld in Yuki.

Doorloop de volgende stappen:

• Open het domein vanuit het backoffice portaal door te klikken op de knop Domeinen.
  • Klik op de naam van het domein waarin de administratie zich bevindt.
  • Klik op > voor de naam van de administratie waar de bedrijfscode voor moet worden ingevuld.

• Open het tabblad Administratie.

In het veld 'Relatiecode' kan de bedrijfscode uit Nmbrs® worden ingevuld.

LET OP!

De Nmbrs® koppeling kan alleen worden gekoppeld met de 'standaard' administratie in een domein. Wil je meerdere administratie's binnen één domein koppelen dan dienen er contractregels te worden toegevoegd.

Het administratiekantoor of de accountant moet een e-mail sturen naar administratie@yuki.nl met het verzoek om voor de tweede of volgende administratie in een domein de salariskoppeling te activeren.

Werknemer(s)

Tenslotte moeten de werknemers in Yuki worden gekoppeld met de werknemers in Nmbrs®. Dit kan door in Yuki bij de werknemer het Nmbrs® personeelsnummer in te vullen. Doorloop de volgende stappen:

• Beweeg met je muis boven het icoon Adresboek in de navigatiebalk en klik vervolgens op Werknemers
  • Open de relatiekaart van de werknemer die je wilt bewerken
  • Open het tabblad Werknemer.

Vul in het veld Personeelsnummer het Nmbrs® personeelsnummer in.