Je kunt het adresboek exporteren om deze vervolgens te importeren in Excel, Outlook, Outlook Express of in een ander Yuki domein. Het is ook mogelijk om adressen te importeren in de Yuki administratie. Dit werkt met dezelfde formaten. Regelmatig adressen uitwisselen tussen je domein en Outlook (Express), smartphone, GSM, PDA of Organizer is aan te raden zodat de adressen in beide omgevingen altijd overeenkomen. Dit is met Yuki alleen mogelijk via de import- en exportfunctie, er is geen synchronisatiefunctie beschikbaar.

Alleen een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Directie', 'Financiële administratie' of 'Externe accountant' kan adressen exporteren

Open de module Adresboek en klik vervolgens links in je scherm op Importeren /Exporteren.

Het volgende scherm wordt geopend:

Om alle geëxporteerde adressenbestanden te bekijken klik je bovenin het scherm op de knop Historie. Je ziet nu alle adressenbestanden die in het verleden zijn geëxporteerd.

Adressen exporteren

Alle in Yuki bekende gegevens zullen worden geëxporteerd:

• Naam: voornaam, middelste naam, achternaam, bijnaam
  • Bedrijf: bedrijfsnaam, afdeling, adres, fax, telefoon
  • Persoon: naam, adres, alternatief adres, telefoon op werk, fax thuis, telefoon thuis, mobiele telefoon, speciale datum, naam assistent, verjaardag, e-mailadres, e-mailadres 2, geslacht, BSN, functie, naam manager, notities, partner, webpagina.

De gegevens worden opgeslagen in een bestand met de naam 'ExportAddressen [datum].csv'.

Om adressen te gaan exporteren klik je links in je scherm op Importeren /Exporteren.  Klik vervolgens op Exporteren om het proces te starten.

Het volgende scherm wordt geopend:

Adresboek

Geef aan of je alle adressen in het adresboek of alleen de adressen uit 'Mijn adresboek' wilt exporteren.

Type adres

Je kunt alle adrestypen of alleen bedrijven of contactpersonen meenemen in de export.

Selectie

De volgende adressen (relaties) kunnen worden geëxporteerd:

• Relaties met tag
  • Alle leveranciers
  • Alle klanten
  • Belangrijke nummers.

Wil je de Relaties met tag exporteren dan moet je de tags en de zoek opties (contacten) verder specificeren.

Inactief opnemen

Het is ook mogelijk om alle 'inactieve' adressen mee te nemen in het exportbestand.

Exporteren naar

Soort

De keuze van de soort, lees het formaat (CSV, Excel, Outlook, Outlook Express en Yuki), hangt af van het doel: waar wordt het bestand straks geïmporteerd?

Scheidingsteken voor waarden

De keuze van het scheidingsteken hangt af van het doel: waar wordt het bestand straks geimporteerd? Over het algemeen zullen komma (,) of punt-komma (;) correct werken bij import.

Zodra er op de knop Exporteren wordt geklikt, wordt het bestand aangemaakt.