Als je net een domein hebt aangemaakt kom je na het openen van het domein in het BO scherm terecht.

Het scherm om de gegevens van het administratieprofiel m.b.v de administratie-wizard in te voeren wordt als volgt geopend:

• Onder Bedrijven vind je de administraties binnen het domein.
  • Klik vervolgens op > voor de desbetreffende administratienaam om het bedrijfsprofiel van de administratie in te gaan voeren.

• Klik linksboven in het nu geopende scherm op de knop Bewerken om de gegevens op het tabblad Belastingen in te voeren of te wijzigen.

Op dit tabblad vul je de relevante gegevens rond belastingen in zoals belastingnummers en instellingen voor de btw-aangiften en ICP-aangiften.

TIP!

Het fiscaal nummer is het RSIN-nummer dat vermeld staat op het Uittreksel van de Kamer van Koophandel.

Eénmanszaken hebben geen RSIN-nummer.

Btw-aangifte

• Geef aan of de onderneming btw-plichtig is. Zo niet, dan worden alle facturen zonder aftrek van btw in de kosten of omzet geboekt.
  • Geef aan wie de feitelijke btw-aangifte doet
    • Mijn accountant:  het kantoor dient de btw-aangifte namens de klant in.
    • Ikzelf: de klant wenst de btw-aangifte zelf in te dienen.
  • Geef aan met welke frequentie de btw-aangifte ingediend moet worden:
    • Jaarlijks
    • Per kwartaal
    • Maandelijks.
  • Geef aan met welke frequentie de ICP-aangifte ingediend moet worden
    • Jaarlijks
    • Per kwartaal
    • Maandelijks

Meestal is dit dezelfde frequentie als de btw-aangifte.
  • Geef aan dat de ICP aangifte automatisch meegestuurd kan worden:
    • indien de ICP-aangifte separaat ingediend moet worden
    • als er geen ICP transacties zullen plaatsvinden.