Via de instellingen van een domein kan een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' de eigenaar van een domein wisselen

Het scherm om de instellingen van een domein te bekijken en/of te wijzigen wordt als volgt geopend:

• automatisch direct na het aanmaken van een nieuw domein
    of
  • in het backoffice portaal onderin klikken op de tegel Domeinen of linksboven op het icoon Domeinen.

• In het overzicht Domeinen klik je vervolgens op > voor de naam van een domein.

Het volgende scherm wordt geopend:

Je kunt hier de eigenaar van het domein wisselen door te klikken op de knop Bewerken.

De eigenaar van een domein heeft enkele speciale rechten. Deze is als het ware de beheerder van dat domein. Normaal is dat de eigenaar van het bedrijf. In bepaalde gevallen kan men het eigendom van een domein overdragen aan het kantoor of een medewerker van het kantoor. Voorbeeld kan zijn dat er is overeengekomen met Yuki dat het kantoor eigenaar is van de administratie. Enkel de bestaande eigenaar kan het eigendom overdragen.