Via de instellingen van een domein kan een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' de status van een domein wijzigen

Het scherm om de instellingen van een domein te bekijken en/of te wijzigen wordt als volgt geopend:

• automatisch direct na het aanmaken van een nieuw domein
    of
  • onderin in het backoffice portaal klikken op de tegel Domeinen of linksboven op het icoon Domeinen.

• In het overzicht Domeinen klik je vervolgens op > voor de naam van een domein.

Het volgende scherm wordt geopend:

Je kunt hier de status van het domein wijzigen door te klikken op de knop Bewerken.

Elk nieuw domein wordt aangemaakt met de status Opstart. Deze fase is bedoeld om aan te geven dat men nog bezig is met het inrichten van het domein en het opstarten / opleiden van de klant. Als een domein volledig is ingeregeld is het raadzaam om de status van het domein over te zetten naar Actief. Dit is een interne status, de ondernemer (klant) merkt hier niets van.