Een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan na het aanmaken van gebruikers (medewerkers) en domeinen in het portaal een gebruiker in één keer toewijzen als BO verantwoordelijke, BO backup, BO controller of BO account manager aan een aantal domeinen.

Aan elk Yuki domein kunnen de volgende personen worden toegewezen:

• BO verantwoordelijke: verantwoordelijk voor alle administraties binnen het domein.
  • BO back-up: indien de BO verantwoordelijke afwezig is.
  • BO controller: controleert alle werkzaamheden in het domein
  • BO account manager: verantwoordelijke sales persoon van het domein (dit veld is informatief en heeft geen directe functie in de workflow).

TIP!

De BO controller op domeinniveau is ook de persoon die nadat een boekjaar/periode van een administratie is geblokkeerd (backoffice medewerkers kunnen geen boekingen meer doen) alsnog boekingen kan verwerken en aanpassen en de nodige werkzaamheden voor het jaarwerk kan uitvoeren.

Onderin het backoffice portaal klik je op de tegel Domeinen of linksboven op het icoon Domeinen.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop Medewerkers toewijzen. Het volgende scherm wordt geopend:

Je kunt dit scherm in twee verschillende weergaven bekijken:

• Domeinen
  • Backoffice medewerkers.

Vanuit het overzicht van de domeinen kunnen medewerkers in bulk aan domeinen worden toegewezen.

Medewerker toewijzen aan domeinen

Doorloop de volgende stappen om een gebruiker in één keer toe te wijzen als BO verantwoordelijke, BO backup, BO controller of BO account manager aan een aantal domeinen:

• Selecteer de desbetreffende domeinen in de onderstaande lijst:

• Klik rechtsboven in je scherm op de knop Verantwoordelijke, Back-up, Controller of BO account manager.
  • Selecteer in de nu geopende lijst de gebruiker die je wilt toewijzen.

De volgende melding verschijnt in je scherm:

Klik op de knop OK.

De gebruiker 'Yuki Backofficer' is in dit voorbeeld nu toegewezen als BO verantwoordelijke aan de hierboven geselecteerde domeinen.

TIP!

Om een gebruiker in een domein te verwijderen als verantwoordelijke, back-up, controller of BO account manager klik je op > voor de naam van het desbetreffende domein. In de nu geopende instellingen van het domein wijzig je de toegang van de gebruiker.

Overzicht domeinen

Linksboven geef je aan welke domeinen in dit overzicht getoond moeten worden:

• Alle domeinen (Alles)
  • Zonder verantwoordelijke
  • Met specifieke verantwoordelijke
  • Zonder back-up
  • Met specifieke back-up
  • Zonder controller
  • Met specifieke controller.

Daarnaast bepaal je of je alleen de opstart en actieve, opstart, actieve of alle domeinen wilt zien in het overzicht.

De zoekbalk kun je gebruiken om domeinen of gebruikers (medewerkers) te zoeken en vervolgens te openen.

Door te klikken op een kolomkop kun je elke kolom behalve de kolom 'Franchise/Partner' desgewenst in omgekeerde volgorde sorteren.

Overzicht backoffice medewerkers

In dit overzicht zie je alle backoffice medewerkers die momenteel zijn toegewezen aan opstart of actieve domeinen.

Je kunt hier kiezen of je alleen de backoffice medewerkers wilt zien die als verantwoordelijke, back-up, controller of account manager zijn toegewezen aan domeinen.