Een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan zelf voor het kantoor nieuwe gebruikers en hun bijbehorende rol(len) aan het portaal toevoegen of verwijderen


Een portaalgebruiker (kantoormedewerker) kan vervolgens ook worden toegevoegd aan andere backoffice portalen. Let er wel op dat elke gebruiker met zijn of haar e-mailadres uniek is en dus in elk portaal waaraan hij of zij is toegevoegd dezelfde rol zal hebben.


Vanuit de desktop in het Yuki backoffice portaal klik je onderin je scherm op de tegel Gebruikers of linksboven op het icoon Gebruikers om nieuwe gebruikers in je portaal aan te maken.Je komt nu in het overzicht van alle gebruikers die toegang hebben tot je portaal. Om een gebruiker te verwijderen uit het portaal klik je op de knop Verwijderen achter de desbetreffende gebruiker.


TIP!

Een portaalbeheerder kan niet worden verwijderd uit het portaal. Op de relatiekaart van deze gebruiker moet via het tabblad 'Extra' de rol 'Portaalbeheerder' worden gewijzigd naar een andere rol bijvoorbeeld 'Portaal backoffice'. Er verschijnt nu een rood kruisje achter de desbetreffende gebruiker.


Om een gebruiker (kantoormedewerker) toe te voegen aan het portaal klik je op de knop Gebruiker toevoegen. Het volgende scherm wordt geopend:  • Naam: vul de volledige naam in van de gebruiker die toegang moet krijgen tot het portaal
  • E-mailadres; vul zijn of haar e-mailadres in. Dit wordt tevens het e-mailadres waarmee de gebruiker moet inloggen
  • Rol: kies de rol die deze gebruiker heeft binnen het kantoor
  • Taal: kies de taal waarin de welkomstmail verstuurd moet worden
  • Persoonlijk bericht: voeg eventueel een persoonlijk bericht toe 
  • Klik op de knop Versturen.


De gebruiker ontvangt nu een mail met daarin de gebruikersnaam, een tijdelijk wachtwoord en een korte uitleg hoe in te loggen.


Nadat de gebruiker in het portaal is aangemaakt kan de portaalbeheerder indien nodig de rol van de gebruiker wijzigen of extra rollen toekennen. 

Voor een uitgebreide beschrijving van de verschillende backoffice rollen zie artikel Backoffice rollen toekennen of wijzigen.


Geavanceerde instellingen

Om gebruik te maken van geavanceerde instellingen, klik je op Geavanceerde instellingen. Het volgende scherm wordt geopend:Zelf een wachtwoord aanmaken
Wilt u zelf een wachtwoord invoeren voor de nieuwe gebruiker verwijder dan het vinkje bij de optie Automatisch een wachtwoord genereren


Voor een uitgebreide beschrijving van de regels van een voldoende sterk wachtwoord zie artikel Password policy.


Bepaal vervolgens of de nieuwe gebruiker nog een e-mail dient te ontvangen. Soms is dat niet wenselijk als al mondeling met de gebruiker is afgesproken dat deze zijn/haar bestaande wachtwoord ook voor Yuki kan gebruiken.

Geef aan of het een tijdelijk wachtwoord is of dat de gebruiker het wachtwoord mag behouden na de eerste aanmelding.