Bedrijven kunnen in Yuki klant, leverancier of niets zijn en kunnen al dan niet in het persoonlijk adresboek staan.

Om een nieuwe relatie van het type 'Bedrijf' toe te voegen klik je op de knop Bedrijf.

De eerste contactgegevens van het bedrijf moeten worden vastgelegd en indien nodig later worden aangevuld of gewijzigd:

• Logo
    Om het logo van het bedrijf toe te voegen klik je in het veld 'Logo' en selecteer je vervolgens het bestand dat het logo bevat.
  • Naam (verplicht)
  • Contactpersoon
  • Adres:
    • Straat
    • Postcode
    • Plaats
    • Land (verplicht).
  • Standaardwaarden:
    • Verzendmethode:
      • E-mail
      • Post.
  • Telefoon en e-mail:
    • Telefoon (werk)
    • E-mail (werk)
    • Website
      Het is belangrijk om dit veld in te vullen omdat dit ook wordt gebruikt voor de automatische herkenning van facturen in Yuki.

Niet direct adresgerelateerde gegevens vastleggen

Om niet direct adresgerelateerde gegevens bij dit bedrijf vast te leggen klik je op de knop Meer velden. Selecteer vervolgens één of meer van de hieronder beschreven velden die je wilt toevoegen aan dit bedrijf.

Postadres

Bij het aanmaken van een verkoopfactuur wordt dit adres (straat, postcode en plaats), indien ingevuld, gebruikt.

Aanhef

Bij een relatie in Yuki kun je in dit veld een aanhef invoeren die kan worden gebruikt in verkoopfacturen die je vanuit Yuki verstuurd. Standaard wordt 'Geachte heer/mevrouw' gebruikt.

Etiket

In dit veld voer je de naam in zoals die op het etiket moet worden afgedrukt.

Dossier

Selecteer hier het dossier in waaraan dit bedrijf moet worden gekoppeld. Een dossier bevat verschillende zaken zoals taken, afspraken, contacten, documenten en e-mail die bij een onderwerp of een project horen.

Tags

Een 'etiketje' dat op de relatie kan worden geplakt waardoor deze makkelijk terug te vinden is in Yuki. Een tag kun je bijvoorbeeld ook gebruiken om een mailinglist aan te maken.

Notities

Alle overige belangrijke gegevens van het bedrijf kunnen in dit veld worden vastgelegd.

Nadat je alle gegevens van het bedrijf hebt ingevoerd klik je rechtsonder op de knop Bewaren waardoor het bedrijf wordt bewaard als een relatie in het adresboek van Yuki.