Personen zijn in Yuki contactpersonen bij bedrijven, klanten, privépersonen, gebruikers in Yuki of werknemer en kunnen al dan niet in het persoonlijk adresboek staan.

Om in Yuki een nieuwe relatie van het type 'Persoon' toe te voegen klik je op de knop Persoon.

De eerste contactgegevens van de persoon moeten worden vastgelegd en indien nodig later worden aangevuld of gewijzigd:

• Foto
    Om een foto van de persoon toe te voegen klik je in het veld 'Foto' en selecteer je vervolgens het bestand dat de foto bevat.
  • Naam (verplicht)
  • Bedrijf
  • Adres:
    • Straat
    • Postcode
    • Plaats
    • Land (verplicht).
  • Standaardwaarden:
    • Verzendmethode:
      • E-mail
      • Post.
  • Telefoon en e-mail:
    • Telefoon (privé)
    • E-mail (privé)
    • Website.

Niet direct adresgerelateerde gegevens vastleggen

Om niet direct adresgerelateerde gegevens bij deze persoon vast te leggen klik je op de knop Meer velden. Selecteer vervolgens één of meer van de hieronder beschreven velden die je wilt toevoegen aan deze persoon.

Postadres

Bij het aanmaken van een verkoopfactuur wordt dit adres (straat, postcode en plaats), indien ingevuld, gebruikt.

Extra adres

Het is mogelijk om een extra adres (straat, postcode, plaats en land) bij de persoon vast te leggen.

Aanhef

Bij een relatie in Yuki kun je in dit veld een aanhef invoeren die kan worden gebruikt in verkoopfacturen die je vanuit Yuki verstuurd. Standaard wordt 'Geachte heer/mevrouw' gebruikt.

Etiket

In dit veld voer je de naam in zoals die op het etiket moet worden afgedrukt.

Geslacht

Selecteer hier het juiste geslacht.

Functie

Voer hier de functie van de persoon in binnen een bedrijf.

Dossier

Selecteer hier het dossier in waaraan deze persoon moet worden gekoppeld. Een dossier bevat verschillende zaken zoals taken, afspraken, contacten, documenten en e-mail die bij een onderwerp of een project horen.

Tags

Een 'etiketje' dat op de relatie kan worden geplakt waardoor deze makkelijk terug te vinden is in Yuki. Een tag kun je bijvoorbeeld ook gebruiken om een mailinglist aan te maken.

Notities

Alle overige belangrijke gegevens van de persoon kunnen in dit veld worden vastgelegd.

Nadat je alle gegevens van de persoon hebt ingevoerd klik je rechtsonder op de knop Bewaren waardoor de persoon wordt bewaard als een relatie in het adresboek van Yuki.