Mollie kun je koppelen met je administratie in Yuki en zo integreer je eenvoudig alle belangrijke betaalmethoden (o.a. iDEAL, creditcard etc.). Met Mollie kan je online en via je mobiel betalingen accepteren en daardoor bespaar je meer tijd op je boekhouding.

Heb je nog geen Mollie account dan kun je vanuit Yuki een nieuwe gratis account bij Mollie aanmaken.

Na het aanmaken van je account bij Mollie moet je vervolgens in Yuki handmatig een Mollie bankrekening in je administratie aanmaken. Bij de rekeninggegevens moet je bij 'Betalingsprovider account' het e-mailadres (gebruikersnaam) invullen waarmee je inlogt bij je account bij Mollie.

Voor een beschrijving van het aanmaken van een Mollie bankrekening zie Nieuwe eigen bankrekening (creditcard/online betalingsprovider) aanmaken.

Open de module Verkoop en klik onder Instellingen op Mollie. Het volgende scherm wordt geopend:

Om een nieuwe Mollie account aan te maken doorloop je de volgende stappen:

• vul je bedrijfsgegevens in
  • voer je bedrijfsadres in en eventueel een afwijkend factuuradres
  • voer de zakelijke betaalrekening in waarop Mollie de ontvangsten van je klanten moet uitbetalen
  • vul je profielgegevens in
  • maak je Mollie account daadwerkelijk aan.

Klik op de knop Maak gratis een Mollie account aan. Het volgende scherm wordt geopend:

Bedrijfsgegevens invullen

De gegevens van je bedrijf kunnen in de hieronder beschreven velden worden ingevoerd.

E-mail (verplicht)

Het e-mailadres dat je gebruikt om in te loggen in Yuki wordt hier automatisch ingevuld.

Wijzig desgewenst dit e-mailadres, het e-mailadres dat je hier invoert zal o.a. door Mollie worden gebruikt om met je in contact te komen.

Voor- en achternaam (verplicht)

Voer hier je voor- en achternaam in.

Bedrijfsnaam (verplicht)

De naam van je administratie in Yuki wordt hier automatisch ingevuld.

Wijzig de naam, indien nodig, in de bedrijfsnaam zoals die is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

Vertegenwoordiger van het bedrijf

Hier wordt automatisch de contactpersoon van de administratie in Yuki ingevuld.

Wijzig deze gegevens in die van (één van) de rechtsgeldige vertegenwoordiger(s) van je bedrijf. Deze persoon moet in het Handelsregister geregistreerd staan én tekenbevoegd zijn.

Registratienummer (KvK)

Het KvK-nummer wordt automatisch ingevuld door Yuki.

Rechtsvorm

De rechtsvorm van je bedrijf wordt automatisch ingevuld door Yuki.

Selecteer hier, indien nodig, een andere rechtsvorm.

Klik op de knop Volgende om verder te gaan met het invoeren van het bedrijfsadres.

Bedrijfsadres invoeren

De gegevens van je bedrijfsadres kunnen in de hieronder beschreven velden worden ingevoerd.

Adres (verplicht)

Voer hier de straatnaam en huisnummer in van het bedrijfsadres.

Postcode (verplicht)

Voer hier de postcode in van het bedrijfsadres.

Plaats (verplicht)

Voer hier de vestigingsplaats van je bedrijf in.

Land

Voer hier het land is waarin je bedrijf is gevestigd.

Factuuradres is hetzelfde

Standaard is aangegeven dat het factuuradres hetzelfde als je bedrijfsadres.

Is dit niet het geval verwijder dan hier het vinkje.

Factuuradres

Voer hier de straatnaam en huisnummer van het factuuradres in.

Factuur postcode

Voer hier de postcode van het factuuradres in.

Factuur stad

Voer hier de plaats (stad) van het factuuradres in.

Factuur land

Voer hier het land van het factuuradres in.

Klik op de knop Volgende om verder te gaan met het invoeren van de zakelijke betaalrekening.

Zakelijke betaalrekening invoeren

De gegevens van de zakelijke betaalrekening in Yuki kunnen in de hieronder beschreven velden worden ingevoerd.

Bankrekening

Voer hier de zakelijke bankrekening in waarop Mollie de ontvangsten van je klanten moet uitbetalen.

Deze rekening moet geverifieerd worden door 1 eurocent naar Mollie via iDEAL of overschrijving over te maken.

Klik op de knop Volgende om verder te gaan met het invoeren van de profielgegevens.

Profielgegevens invoeren

De gegevens van je profiel  kunnen in de hieronder beschreven velden worden ingevoerd.

Profiel naam (verplicht)

Voer hier de naam van je website van je bedrijf in.

Profiel website (verplicht)

Voer hier de URL van je website van je bedrijf in.

Profiel e-mail (verplicht)

Voer hier het e-mailadres van je bedrijf in.

Profiel telefoon (verplicht)

Voer hier het telefoonnummer van je bedrijf in.

Mollie account aanmaken

Klik tenslotte op de knop Account aanmaken om je nieuwe Mollie account aan te maken. Het volgende scherm verschijnt:

Welkom bij Mollie

In de e-mailbox van het door jou opgegeven e-mailadres ontvang je nu de volgende welkomst e-mail:

In deze e-mail staan je Partner-ID, je gebruikersnaam en het wachtwoord van je nieuwe account bij Mollie.

Kort daarop ontvang je een tweede e-mail met uitleg hoe je betalingen van je klanten kunt gaan ontvangen in Mollie en deze periodiek kunt laten uitbetalen naar je zakelijke betaalrekening:

De verbinding van je administratie in Yuki met je account bij Mollie is d.m.v. de bovengenoemde API key al tot stand gebracht.

Dit kun je controleren door de module Verkoop te openen en vervolgens onder Instellingen te klikken op Mollie.