Met de Rabobank boekhoudkoppeling met Yuki laat je volledig automatisch al je banktransacties verwerken in de online boekhouding van Yuki. Nooit meer downloaden en uploaden! Op die manier is je bank in Yuki dagelijks bij en kun je dus veel nauwkeurig sturen op het betaalgedrag van je klanten.


Je kunt de koppeling alleen activeren binnen Rabo Internetbankieren Professional.


De Rabobank banktransacties worden elke dag (ook op feestdagen) een keer per dag tussen 3.00 uur en 15.00 uur automatisch door Yuki opgehaald.


TIP!

Via de boekhoudkoppeling kunnen ook de banktransacties van een G-rekening worden aangeleverd.


Yuki heeft ook een boekhoudkoppeling met ABN AMRO, Knab en ING geïmplementeerd.


TIP!

Controleer in het domein of de desbetreffende bankrekening al is aangemaakt!

Wanneer de bankrekening niet is aangemaakt weet Yuki niet voor welk domein de via de boekhoudkoppeling automatisch opgehaalde transacties bestemd zijn.


Koppeling activeren in Yuki

Om de boekhoudkoppeling met de Rabobank tot stand te brengen moet de service eerst door de accountant worden geactiveerd.


In een domein met het prijsmodel bundle pricing moet de accountant door te klikken op de knop 'Contract' en vervolgens op de knop 'Accountant features toevoegen' het feature Rabobank koppeling activeren.


In een domein zonder prijsmodel bundle pricing moet de accountant de Rabobank boekhoudkoppeling via de Yuki Store in het domein activeren.


Koppeling aanvragen bij Rabobank

Je moet ook bij de Rabobank aangeven dat je de koppeling wilt activeren. 


Alleen de eigenaar van een domein (met bankpas van Rabobank) kan de koppeling aanvragen en onderhouden.


Lees de onderstaande tekst om de koppeling te activeren of bekijk de demo 'Maken en onderhouden koppeling Rabo Internetbankieren Professional' (website Rabobank)!


Je kunt de koppeling activeren door de onderstaande stappen te doorlopen:

  • Ga naar de website van de Rabobank om daar in Rabo Internetbankieren Professional in te loggen
  • Klik op Betalen & Sparen
  • Klik links in je scherm op Online Boekpakket en vervolgens op Instellingen
  • Selecteer in het dropdownmenu het boekhoudpakket Yuki.
  • Om de rekening te koppelen klik je op de knop Rekening onderhouden
  • Je komt nu op de landingspagina van Yuki. Hier log je in met jouw Yuki inloggegevens
  • Markeer de gegevens (transacties (inclusief saldi), betaalopdrachten en/of incasso-opdrachten)) van de rekening(en) die je wilt koppelen met Yuki
  • Klik vervolgens op de knop Opslaan en terug naar de Rabobank
  • Volg de instructies (met je bankpas en je Rabo Scanner) op het nu geopende scherm van de Rabobank om de wijzigingen in Rabo Internetbankieren Professional op te slaan. Toets de signeercode in.
  • Klik op de knop Verzenden waardoor de nieuwe koppeling definitief wordt. 


Na het aanvragen kan het tot maximaal 24 uur in beslag nemen alvorens de koppeling actief is. Je hoeft dan zelf niets meer te doen.


LET OP!

Alleen Rabo Internetbankieren (Professional) kan je met Yuki koppelen. 


Om de koppeling te wijzigen ga je in Rabo Internetbankieren Professional naar Instellingen en klik je vervolgens op de knop Rekening onderhouden.


Koppeling stopzetten bij Rabobank

Het feature Rabobank koppeling dient door de accountant te worden verwijderd uit het contract van je domein. De boekhoudkoppeling wordt hierdoor echter niet daadwerkelijk stopgezet. 

De eigenaar van een domein (met bankpas van Rabobank) moet de boekhoudkoppeling ook stopzetten via Internet bankieren bij de desbetreffende bank. Om de koppeling te verwijderen ga je in Rabo Internetbankieren Professional naar Instellingen en klik je vervolgens op de knop Alles ontkoppelen.