Er zijn in Yuki verschillende manieren om prijsovereenkomsten vast te leggen:

• bij de klant

• bij het verkoopartikel

• wijziging van artikelprijs tijdens het aanmaken van een verkoopfactuur.

Hieronder wordt beschreven hoe je een prijsafspraak tijdens het aanmaken van een verkoopfactuur vastlegt.

Indien je tijdens de invoer van een factuur voor een klant de prijs van een artikel wijzigt (afwijkend van de prijslijst) en je de factuur bewaart, wordt je gevraagd of je ook voor de volgende keer die prijs voor dat artikel wilt gebruiken.

Open de module Verkoop, klik links in je scherm op Monitor of Verkoopfacturen en vervolgens op de knop Nieuwe factuur.

Voer alle gegevens van de verkoopfactuur in en wijzig vervolgens de prijs van het verkoopartikel.

Klik vervolgens p de knop Bewaren

Het volgende scherm wordt geopend:

Om de prijsafspraak voor deze klant vast te leggen klik je op de knop Ja.