Prijslijsten worden gebruikt om prijsstructuren voor groepen gebruikers vast te leggen en de btw te sturen. Prijsovereenkomsten kun je gebruiken om individuele prijsafspraken met je klant(en) vast te leggen.

Er zijn in Yuki verschillende manieren om prijsovereenkomsten vast te leggen:

• bij de klant

• bij het verkoopartikel

• wijziging van artikelprijs tijdens het aanmaken van een verkoopfactuur.

Hieronder wordt beschreven hoe je een prijsafspraak bij de klant vastlegt.

TIP!

Je kunt enkel prijsafspraken vastleggen bij al bestaande klanten. Je moet dus al eerder een verkoopfactuur naar de klant hebben verstuurd.

Beweeg met je muis boven het icoon Adresboek en klik vervolgens op Relaties. Klik in het nu geopende scherm op het icoon Klanten, zoek en open de relatiekaart van de klant en klik vervolgens op Prijsovereenkomsten.

Het volgende scherm wordt geopend:

In dit scherm zie je alle bestaande prijsafspraken met deze klant.

Om een nieuwe prijsafspraak toe te voegen, klik je op linksboven in je scherm op de knop Nieuw

Selecteer het artikel waarvoor je een afwijkende prijs wilt vastleggen, voer de nieuwe prijs (inclusief of exclusief btw) in en geef het btw-percentage aan.

Klik op de knop Bewaren om de nieuwe prijsovereenkomst bij de klant vast te leggen.