De module Verkoop bundelt alle informatie over klanten en facturen. Op het startscherm van deze module zie je het verkoop dashboard. Deze monitor geef je een up-to-date stand van zaken van wat je nog te factureren hebt, wat er aan facturen in behandeling staat, wat er in totaal nog onbetaald is en wat je gemiddelde DSO is (een indicatie van de ouderdom van de openstaande facturen).

Daarnaast kun je in deze module ook gebruik maken van de 'Factuur' module waarmee je zelf verkoopfacturen kunt aanmaken en direct versturen naar je klanten.

Voor een uitgebreide beschrijving van de Factuur module zie Factureren (verkoopfacturen aanmaken en versturen).

Open de module 'Verkoop' door links in je scherm te klikken op Verkoop

Je ziet nu de belangrijkste functies van deze module:

Overzichten

• Verkoop dashboard
  • Facturen
  • Verkoopartikelen.

Instellingen

• Factuurinstellingen
  • Instellingen herinneringen
  • Mollie (pilot).

LET OP!

Om factuurinstellingen of instellingen voor herinneringen vast te leggen óf Mollie als online betalingsprovider te gebruiken, klik je links in je scherm op het radertje.

Klik vervolgens onder Verkoop op Factuurinstellingen, Instellingen herinneringen of Mollie.

Verkoop dashboard

In het verkoop dashboard zie je de belangrijkste gegevens over je verkoop:

• omzet per maand

• ouderdomsanalyse

• kengetallen van je verkoop

• recent bekeken facturen

• recent bekeken contacten.

Facturen

Hier kun je een aantal werklijsten en overzichten bekijken van alle onbetaalde/nog te incasseren en betaalde/geïncasseerde verkoopfacturen.

De volgende werklijsten van verkoopfacturen zijn beschikbaar:

• Conceptfacturen

• Te verzenden facturen

• Te herinneren facturen

• Facturen in behandeling.

De volgende overzichten van verkoopfacturen zijn beschikbaar:

• Alle facturen

• Concept- en te verzenden facturen

• Verstuurde facturen.

Verkoopartikelen

Voordat je de verkoopfacturen gaat aanmaken moet je eerst de verkoopartikelen toevoegen. Hier zie je alle verkoopartikelen die in het domein zijn aangemaakt. Van elk artikel kun je een totaaloverzicht bekijken met de volgende gegevens:

• gegevens van het artikel

• prijslijst(en) waaraan het artikel is toegevoegd

• prijsovereenkomst(en) met klanten voor het artikel

• kengetallen van het artikel

• omzet per maand

• omzet per jaar

• laatste facturen

• top verkopen.

Factuurinstellingen

Hier kun je de volgende instellingen voor je verkoopfacturen vastleggen:

• Standaardwaarden
  • Factuurnummer
  • Aflevering
  • Prijslijsten
  • Lay-outs.