Wanneer je bij factuurinstellingen in het veld 'Verzendwijze' hebt aangegeven dat alle verkoopfacturen per e-mail of waar mogelijk per e-mail moeten worden verzonden en je meerdere verkoopfacturen tegelijkertijd verwerkt, worden ze automatisch per e-mail naar je klant verstuurd (mits deze een e-mailadres heeft).

De begeleidende tekst die met de e-mail wordt verstuurd, kan worden aangepast bij de factuur lay-out.

LET OP!

Controleer bij het versturen van facturen per e-mail altijd even of de inloggegevens (gebruikersnaam of wachtwoord) die toegang geven tot de SMTP server (die de e-mail afhandelt) correct zijn. Wanneer dit niet het geval is verschijnt mogelijk de volgende foutmelding: " Check your username and/or password.535 5.7.8 Error: authentication failed: authentication failure ]" .

Deze melding verschijnt ook wanneer je gebruikt maakt van twee-staps authenticatie. Dit wordt vanuit Yuki niet ondersteund bij het versturen van e-mail. In dat geval moeten de mailserver instellingen leeg worden gemaakt zodat de mails door de server van Yuki worden afgehandeld.

Open de module Verkoop, klik op Facturen en vervolgens selecteer je de werklijst Te verzenden facturen.

Selecteer alle verkoopfacturen die je per e-mail wilt versturen naar je klanten en klik vervolgens op de knop Verwerken.

TIP

Om te controleren of bij alle klanten de verzendwijze 'E-mail' is ingevuld en het e-mailadres correct is, voeg je aan deze werklijst respectievelijk de kolommen Verzendwijze en  E-mail toe door rechtsboven in je scherm te klikken op de knop Kolom selectie.

Het volgende scherm wordt geopend:

Je hebt eerst nog de mogelijkheid om enkele instellingen van de facturen te controleren en/of te wijzigen voordat je ze verwerkt:

• De getoonde factuur lay-out is vastgelegd bij de factuurinstellingen.  Selecteer hier desgewenst een andere factuur lay-out.
  • De getoonde factuurdatum is altijd de datum van vandaag. Selecteer hier desgewenst een andere factuurdatum.

Klik op de knop Schermvoorbeeld om te controleren of de facturen er correct uitzien. Selecteer desgewenst een andere factuur lay-out.

Klik op de knop Verwerken om de facturen te verwerken in de administratie en daadwerkelijk te versturen per e-mail.