Wanneer je bij de Verkoop instellingen hebt aangegeven dat alle verkoopfacturen per gewone post moeten worden verzonden en je meerdere facturen tegelijkertijd verwerkt, worden ze afgedrukt en vervolgens verwerkt in je administratie in Yuki.

De afgedrukte verkoopfactuur kan vervolgens per gewone post worden verstuurd.

Om de ingestelde verzendmethode van je verkoopfacturen te controleren en/of te wijzigen klik je in de navigatiebalk op het icoon Instellingen en vervolgens in het nu geopende scherm op Verkoop instellingen. Onder Factuuraflevering vind je in het veld Verzendmethode de ingestelde verzendmethode.

TIP!

In de module Adresboek kun je gebruik maken van de functie Etiketten om de te versturen enveloppen te adresseren.

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Facturen en selecteer vervolgens in het nu geopende scherm de werklijst Te verzenden facturen.

TIP!

Om te controleren of bij alle klanten de verzendwijze Post is ingevuld, voeg je aan deze werklijst de kolom Verzendwijze toe door te klikken op de knop Kolom selectie.

Selecteer alle facturen die je per gewone post wilt versturen naar je klanten.

Door te klikken op het selectievak voor de kolomkop Relatie worden door Yuki standaard 50 te verzenden verkoopfacturen geselecteerd. Is het aantal verkoopfacturen dat je wilt versturen hoger dan 50 dan selecteer je alle te verzenden verkoopfacturen door te klikken op Alles selecteren (aantal).

Je maakt de selectie van alle te verzenden verkoopfacturen ongedaan door te klikken op Selecteer niet alles van de server.

Klik op de knop Verwerken om de verkoopfacturen te verwerken in de administratie, af te drukken en vervolgens te versturen per gewone post.

Het volgende scherm wordt geopend:

Je hebt eerst nog de mogelijkheid om enkele instellingen van de facturen te controleren en/of te wijzigen voordat je ze verwerkt:

• Het getoonde volgende factuurnummer is vastgelegd bij de Verkoop instellingen. Daar kan het desgewenst ook worden gewijzigd.
  • De getoonde factuurlay-out is vastgelegd bij de Verkoop instellingen.  Selecteer hier desgewenst een andere factuurlay-out.
  • De getoonde factuurdatum is altijd de datum van vandaag. Selecteer hier desgewenst een andere factuurdatum.

Klik op de knop Schermvoorbeeld om te controleren of de facturen er correct uitzien. Selecteer desgewenst een andere factuurlay-out.

Vanuit dit schermvoorbeeld kunnen alle verkoopfacturen worden afgedrukt of gedownload door te klikken op de iconen Afdrukken of Downloaden.

Klik op de knop Verwerken om de verkoopfacturen daadwerkelijk te verwerken in de administratie en vervolgens desgewenst af te drukken en te versturen per gewone post.

TIP!

Wanneer de bulk te verwerken facturen groot is, kun je in het overzicht 'Wachtrij facturen' controleren welke facturen nog door Yuki verwerkt moeten worden.

Na de verwerking van de verkoopfacturen verschijnt er boven het overzicht 'Te verzenden facturen' een link naar een zogenaamd PDF batch-printbestand (verzamelbestand). Dit bestand bevat alle verwerkte facturen en kan worden afgedrukt.

Dit PDF batch-printbestand (verzamelbestand) wordt ook bewaard in de ordner Verkoop met de naam Verkoopfacturen printbestand [datum] [tijd].

Na de verwerking van minimaal 10 verkoopfacturen wordt er door Yuki bovendien een e-mail gestuurd naar de gebruiker die de facturen in bulk heeft verwerkt. Daarnaast verschijnt er een notificatie in zijn of haar Yuki Postbus. De e-mail en de notificatie bevatten beiden een link naar een zogenaamd PDF batch-printbestand. Dit bestand bevat alle verwerkte facturen en kan worden afgedrukt.